Kor gerçek anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Kor gerçek anlamı nedir?
  2. Kor kelimesinin kaç anlamı var?
  3. Kor alevler nedir?
  4. Kor ne demek tıp?
  5. Kor alev ne demek?
  6. Müzik feat ne demek?
  7. Benden uzak ol kim söylüyor?
  8. Kin olmak ne demek?
  9. Kör olmak ne anlama gelir?

Kor gerçek anlamı nedir?

Kor gerçek anlamı nedir? İyice yanarak ateş durumuna gelmiş kömür veya odun parçası.

Kor kelimesinin kaç anlamı var?

kor için 11 adet anlam bulundu. İyice yanarak ateş durumuna gelmiş kömür veya odun parçası. Kırmızı. Büyük acı, üzüntü, sıkıntı.

Kor alevler nedir?

Ateşin kor yada alev hali bütünün tekrardan ve hızlıca parçalarına ayrışmasıdır. Ateşin alev olan hali ; yoğunluğu daha düşük olan ve gaz denilen parçacıkların ayrışma esnasındaki aşırı devinim halidir.

Kor ne demek tıp?

Kor Pulmonale, akciğer yapı ve/veya fonksiyonunu etkileyen hastalıklara bağlı gelişen pulmoner arteryel hipertansiyona yanıt olarak meydana gelen sağ ventrikül genişlemesi (hipertrofi ve/veya dilatasyon) ve sağ ventrikül yetmezliğidir.

Kor alev ne demek?

A sınıfı yangınlar normal olarak kor şeklinde yanan genellikle organik yapıdaki katı madde yangınlarıdır. ... Korlaşma ise yanıcı katının içinde bulunup ta yanıcı gaz çıkarmayan ve yanmayan unsurlar etrafında oluşmakta, ısı bu unsurlar tarafından tutulmaktadır.

Müzik feat ne demek?

Yabancı bir kelime olması ile beraber feat bir kısaltmadır. İngilizce kökenli olması üzerinden bu kelimenin aslında, 'Featuring' olduğunu söylemek gerekir. Genelde şarkılara eşlik eden kişilerin isminin başında yer alır. Yani şarkıya o kişinin eşlik ettiğini ifade eden bir kısaltmadır.

Benden uzak ol kim söylüyor?

Diyar Pala (d. 30 Ağustos 1981; Londra, İngiltere), Türk R&B, Rap ve Hiphop şarkıcısı.

Kin olmak ne demek?

Kin kelimesi TDK üzerinden, 'Birine karşı duyulan öç alma isteği oluşturan gizli düşmanlık' olarak ifade edilmektedir. Aynı zamanda bir öfke duygusu olarak da öne çıkıyor.

Kör olmak ne anlama gelir?

Rüyada kör olduğunu görmek, gerçeklere gözünü tıkamaya, hakka teslim olmamaya, dince sapıklığa, miras ya da başka sebeple zengin olmaya işâret eder.Bazen rüyada kör olmak, iyilikle anılmaya ve sözünde durmaya işârettir.Kör olmak, Kur'ân-ı Kerîmi unutmak ile de tabir olunur.Bir kâfirin rüyada gözünün kör edildiğini ...