Menba nın anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Menba nın anlamı nedir?
  2. Kendi topraklarında kaynayan bir memba ne demek?
  3. Adeta ne demek TDK?
  4. Akarsu şebekesi ne demek?
  5. Addedilmek nasil yazilir TDK?
  6. Adeta mı âdeta mı?
  7. Adeta nasıl kullanılır?

Menba nın anlamı nedir?

Menba nın anlamı nedir? 1. Bir suyun kaynayıp çıktığı yer, pınar, kaynak: Cûş etmede vahdet-i Hudâ'dan / Menba' ki değil habîr mâdan (Abdülhak Hâmit). Yağmur mevsimi Basra Körfezi'ne dökülen Ermek suyunun membaı zannederim bu vâhadır (Refik H.

Kendi topraklarında kaynayan bir memba ne demek?

inşaat mühendisliğinde teknik bir terim olan kelime, suyun geldiği taraf anlamında kullanılır. arapça; nebe'an “yerden su kaynamak”tan menba/memba. 1. bir suyun kaynayıp çıktığı yer, pınar, kaynak: cûş etmede vahdet-i hudâ'dan / menba' ki değil habîr mâdan (bkz: abdülhak hâmit).

Adeta ne demek TDK?

Adeta kelimesinin anlamı; sanki, neredeyse, hemen hemen, tamamlanmayan, çok yakın ama tam değil, neredeyse olacak, yaklaşık ve eşiğinde olarak tanımlanır. Adeta Nedir TDK: Sanki ve hemen hemen olarak ifade edilir.

Akarsu şebekesi ne demek?

Akarsular doğdukları kaynak sahalarından döküldükleri taban seviyelerine kadar olan yolculukları boyunca her yönden farklı boylarda birçok kol alırlar. Böylelikle akarsular kollarıyla birlikte bir ağ (şebeke) meydana getirirler. Buna akarsu drenajı veya akarsu ağı denir.

Addedilmek nasil yazilir TDK?

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Adde dilmek şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Addedilmek şeklinde olmalıdır.

Adeta mı âdeta mı?

Çünkü "adeta" sözcüğü normalde ilk harf olan "a" harfinin üzerine uzatma işareti konularak yazılmalıdır. Çünkü "adet" kelimesindeki a, kısa okunan bir a harfiyken "adeta" sözcüğünün ilk harfi olan a harfi uzatılarak okunan bir a harfidir.

Adeta nasıl kullanılır?

Adeta kelimesi, herhangi bir durumun hazır olmasına yakın ancak hazır olmayan bir durumda söylenen söz veya kullanılan bir kelimedir. Yapılacak herhangi bir işin neredeyse olacak, sanki bitti, hemen hemen oldu sayılır, çok eşiğinde az kaldı, yaklaştık ama tam değil gibi kelimeler için adeta kelimesini kullanırız.