Kipcak beyi Baturalp kimdir?

İçindekiler:

  1. Kipcak beyi Baturalp kimdir?
  2. Kimek devletine kim son verdi?
  3. Kimekler nerede yaşıyor?
  4. Peçenek Türkleri kimdir?

Kipcak beyi Baturalp kimdir?

Baturalp Kıpçak Beyi kimdir, tarihteki yeri: Uyanış Büyük Selçuklu Kıpçak Beyi Baturalp, Melikşah in eşi Başulu Hatun'un kardeşi, Sencer ve Tapar'ın ise dayısı olmaktadır. Baturalp, veliaht olarak yeğenleri Sencer ve Tapar'ı Berkyaruk yerine geçirebilmeyi amaçlamaktadır.

Kimek devletine kim son verdi?

Bütün bunlardan şöyle sonuç çıkartabiliriz: Kun ve Kay kavimleri Kuzey-doğu Yedisu ve İrtiş civarındaki Kimek-Kıpçak kavimlerini sıkıştırarak Kimek devletine darbe vurmuştur.

Kimekler nerede yaşıyor?

İyanmo, topluluğu kuzey-batı Moğolistan'ın Kobdo bölgesinde VII. yüzyılda yaşamıştır. Onların doğusunda Oğuzlar, güneyinde Türkeşler ile Karluklar yaşamakta idi. VII. yüzyılın ortalarında İymekler (Kimekler) kuzey Altay dağlarına ve İrtiş ırmağı civarına doğru göç etmişlerdir.

Peçenek Türkleri kimdir?

Peçenekler veya Beçenekler, Göktürk Devleti'nin yıkılmasıyla birlikte ana yurtları olan Batı Sibirya'dan ayrılarak geldikleri Volga ve Ural Nehri arasındaki bölgeyi merkez edip oradan da Kuzey Kafkasya, Karadeniz, Doğu Avrupa ve Balkanlar'a akınlar düzenleyen göçebe Türk halkı.