Ayetel Kürsi duasını bilmeyen ne okumalı?

İçindekiler:

  1. Ayetel Kürsi duasını bilmeyen ne okumalı?
  2. Kunut dualarını bilmeyen ne okumalı Diyanet?
  3. Tesbih duasını bilmeyen ne okumalı?
  4. Tesbihatta neden Ayetel Kürsi okunur?
  5. Yağmur suyuna Ayetel Kürsi okunursa ne olur?

Ayetel Kürsi duasını bilmeyen ne okumalı?

İlk etapta Ayetel Kürsi'yi ezberlemeye gayret etmekle birlikte bu ayetin yerine geçici olarak Kafirun, İhlas, Felak ve Nas sureleri okunabilir.

Kunut dualarını bilmeyen ne okumalı Diyanet?

Eğer bir kişi vitir namazının 3. rekatında okunan Kunut duasını bilmiyorsa ya da ezberleyemiyorsa "Rabbenâ âtina fi'd-dünyâ haseneten ve fi'l-âhireti haseneten ve qınâ azâbe'n-nâr" (Bakara, 201) ayetini okuyabilirler.

Tesbih duasını bilmeyen ne okumalı?

Tespih Duası Bilmeyen Ne Okumalıdır? Tespih duası yerine okunabilecek dualar İhlas ve Fatiha sureleri olabilir. Ayetel Kürsi'yi ezbere bilmeyen kişiler bu duayı ezberleyene dek bu sureleri tercih edebilirler.

Tesbihatta neden Ayetel Kürsi okunur?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hadislerinden anlaşılacağı üzere Ayetel Kürsi, kişiyi şeytanın şerrinden korumaya yardımcı olur. Üstelik bu ayet içerisinde Allahü Teala'nın en yüce isimleri de zikredilir.

Yağmur suyuna Ayetel Kürsi okunursa ne olur?

Kamer saatinde okursa rızkı genişler bereketi artar. Akıl ve anlayışın artması niyetiyle Ayetel Kürsi 50 defa yağmur veya zemzem suyuna okunur ve içilirse bu gerçekleşir. Ayetel Kürsi 18 defa hergün okunmaya devam edilirse ALLAH okuyanı tevhid ruhuyla diriltir. Kalbini buna açar rızkını genişletir.