Kızan kelimesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Kızan kelimesinin anlamı nedir?
  2. Kızan kelimesi nerede kullanılır?
  3. Trakyada çocuk ne demek?
  4. Hayvanlarda kızan ne demek?
  5. Trakyada erkek çocuğa ne denir?
  6. Trakyalilar Türk mü?
  7. Köpeklerde kızan dönemi ne kadar sürer?
  8. Kedilerde kızan ne demek?
  9. Efe Yunanca mı?

Kızan kelimesinin anlamı nedir?

KIZAN. 1. Çocuk, erkek çocuk, evlât: Kızanlar sararıp kızlar soldular… (Ziyâ Gökalp).

Kızan kelimesi nerede kullanılır?

Köy ve kasaba ile beraber birçok farklı kırsal kesimde kızan erkek çocukları için kullanılmaktadır. Erkek çocuk ya da oğlan yerine bazı yörelerde kızan kelimesi değerlendirilir. Aynı zamanda bazı yerlerde silah tutan erkek çocukları ile beraber çoluk çocuk olarak da bir kelime grubu şeklinde değerlendirilmektedir.

Trakyada çocuk ne demek?

Kızan: Çocuk, genç... Pırkalamak: Kurcalamak, dürtmek... Bikerette: Bir işi tek seferde, bir kerede yapmak... Maacır: Muhacir.

Hayvanlarda kızan ne demek?

Dişi köpek, kedi gibi hayvanların çiftleşme isteği gösterdikleri durum veya zaman.

Trakyada erkek çocuğa ne denir?

diğer illerdeki arkadaşlarınıza sölediğinizde kızmak fiiliyle bağdaştırmaya çalışırlar :) Trakyalıların cinsiyet ayırtetmeden çoçuklarına sesleniş biçimi. İçinde büyük bir sevgi barındıran bir sözcüktür.Erkek çoçuklara da sıklıkla' pale' derler. Trakya'lıların çocuğa verdiği isim.

Trakyalilar Türk mü?

Müslüman Türk yaşlılar, İskeçe, Batı Trakya, Kuzey Yunanistan. Yunanistan'ın resmî rakama göre Trakya'da 49.000 (Trakya'da yaşayan Müslüman nüfusu 98.000'nin yarısı) ve resmî olmayan tahmine göre 130.000 Türk yaşamaktadır. ...

Köpeklerde kızan dönemi ne kadar sürer?

Kızgınlık dönemi ortalama olarak 3 hafta sürmektedir ve bir köpek çoğunlukla 6 ila 8 ayda bir kızgınlık dönemine girecektir. Pek çok ırkta, köpekler yaklaşık 6 aylık olduklarında ilk kızgınlık dönemine girmektedir; ancak bunun daha erken ya da daha geç olması da mümkündür.

Kedilerde kızan ne demek?

Kediler üreme döneminde olduğunda, bu dönem kızgınlık dönemi olarak adlandırılır ve kediniz çiftleşme arayışındadır. Genellikle kediler ilkbahar ve sonbahar mevsiminde kızgınlık dönemine girerler. Bu kızgınlık dönemi birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişen bir zaman diliminde geçer.

Efe Yunanca mı?

Yeni Yunanca éfivos έφηβος "baliğ, büluğa ermiş erkek, delikanlı" sözcüğünden alıntıdır. Yunanca sözcük Eski Yunanca aynı anlama gelen éphēbos έφηβος sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Eski Yunanca ʰēbē ἥβη "büluğ, delikanlılık" sözcüğünden epi+ önekiyle türetilmiştir.