Ana karanın eş anlamlısı ne?

İçindekiler:

  1. Ana karanın eş anlamlısı ne?
  2. Valide eş anlamlısı ne demek?
  3. Biçim ve şekil eş anlamlı mı?
  4. Mesken sözcüğünün eş anlamı nedir?
  5. Biçim eş seslisi nedir?
  6. Mesken Konut eş anlamlı mı?
  7. Ikametgah adres eş anlamlı mı?

Ana karanın eş anlamlısı ne?

Ana kara, coğrafyada terim anlamında kullanılan kıta sözcüğüyle anlamlıdır.

Valide eş anlamlısı ne demek?

Valide sözcüğü yerine kişiler anne kelimesini tercih ederek kullanabilir. Valide kelimesinin anlamı olan sözcükler, pek çok kişinin öğrenmek istediği bir bilgidir. Valide kelimesi, anne anlamında bilinen bir sözcüktür. Anne ve valide sözcükleri aynı anlamda kullanılabilen kelimelerdir.

Biçim ve şekil eş anlamlı mı?

Biçim Kelimesinin Anlamı Olan Sözcükler Aynı zamanda herhangi bir duruma verilmiş görsele de biçim denmektedir. Hem şekil hem de biçim kelimelerini eş anlamlı olarak cümle içerisinde kullanabilirsiniz.

Mesken sözcüğünün eş anlamı nedir?

Mesken sözcüğünün 3 adet es anlami karşılığı bulunmaktadır. Mesken ile aynı anlama gelen eş anlamlı kelimeler aşağıdaki gibidir; Mesken sözcüğüne ait eş anlamlı kelimeler ikametgah, konuk ve konut sözcükleridir. Bu kelimeler birbiri yerine kullanılabilir.

Biçim eş seslisi nedir?

Biçim eş anlamlısı genel olarak form ve şekil kelimeleridir. Bu kelimelerle birlikte biçim kelimesinin ilk akla gelen anlamı 'biçme işi' olarak karşımıza çıkar. İkinci olarak 'bir nesnenin dış çizgileri bakımından niteliği, dıştan görünüşü, şekil, eşkal' olarak söylenebilir.

Mesken Konut eş anlamlı mı?

KONUT EŞ ANLAMLISI OLAN SÖZCÜK Konut kelimesinin eş anlamlısı aile, ev, hane, ikametgah ve mesken sözcükleridir. Yazılış ve okunuş bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelerdir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir. Anlamdaş kelimelerin birisi genelde yabancı kökenlidir.

Ikametgah adres eş anlamlı mı?

Konut kelimesinin anlamlıları olarak ikametgah, mesken ve ev sözcüklerini kullanabilirsiniz.