Ussal olmak ne demek?

İçindekiler:

  1. Ussal olmak ne demek?
  2. Ussal yeti ne demek?
  3. Felsefede us ne demek?
  4. Ussallık tekniği nedir?
  5. Akıl us ne demek?
  6. US gücü ne demek?
  7. Kanıtın Zamanlılığı nedir?
  8. Mantıklılık analizi nedir?
  9. US hangi dil?
  10. Akıl kelimesinin eş anlamı ne?
  11. Us ne demekdir?
  12. Denetimde kanıt kavramı nedir?
  13. Denetimde toplanan kanıtlar neden değerlendirilir?
  14. Analitik inceleme prosedürleri nedir?

Ussal olmak ne demek?

Akla uygun, yalnız akla dayanan, akli, rasyonel.

Ussal yeti ne demek?

Duyguları ya da sezgileriyle değil aklıyla hareket eden ve karar veren kişilere ussal denir.

Felsefede us ne demek?

İlk olarak Anaksagoras tarafından kullanılmıştır ve maddi olmayan ancak evreni düzenleyen ilke anlamında bir içerikle belirtilmiştir. Ayrıca us anlamında insanın en yüksek yeteği olarak da kabul edilmektedir. ... Daha özel bir anlamda ise düşüncenin ilkesi ya da geçici olmayan özü olarak belirtilebilir.

Ussallık tekniği nedir?

ussallık testlerinde, mali nitelikli olmayan faaliyet verilerinden yararlanarak bir hesap kaleminin denetçi açısından beklenen tutarının tahmin edilmesi amaçlanır. Ussallık testlerinde bağımsız değişkenlerden yararlanılarak bir bağlı değişkendeki değişikliğin analizi yoluna gidilir.

Akıl us ne demek?

Akıl (Arapça: عقل) ya da us, felsefede kavram oluşturma ve bunlara göre hükmetme kapasitesidir. Bugün Batı'da bu kavramı, büyük ölçüde aklı anlayışla yüzleştiren, ancak algılamadan ayıran Alman filozofu Immanuel Kant'ın etkisindedir.

US gücü ne demek?

Akıl (Arapça: عقل) ya da us, felsefede kavram oluşturma ve bunlara göre hükmetme kapasitesidir.

Kanıtın Zamanlılığı nedir?

Kanıtın zamanlılığı: Denetim kanıtının zamanlılığı ile onun elde edildiği zaman ifade edilmektedir. Kanıtın elde edildiği zaman ile güvenilirliği arasında ilişki vardır. Söz konusu kanıt dönem içinde veya dönemin sonunda elde edilebilir.

Mantıklılık analizi nedir?

Mantıklılık Analizi (Ussallık Testleri): Ussallık testleri veriler arasında mantık ilişkisi kurularak belirli bir sonucun tahmin edilmesidir. incelenerek değerlendirilmesidir. Bu analiz türünde finansal tablolar birbirini izleyen yıllar açısından incelenmekte ve gösterdiği değişim yorumlanmaktadır.

US hangi dil?

Amerikan İngilizcesi (American English; AmE, AE, AmEng, USEng, en-US) veya Amerikanca, İngilizcenin çoğunlukla ABD'de konuşulan lehçelerinin bütünüdür. Dünyada anadili İngilizce olanların yaklaşık üçte ikisi Birleşik Devletler'de yaşamaktadır. İngilizce ABD'deki en yaygın dildir.

Akıl kelimesinin eş anlamı ne?

Anlamları aynı fakat yazılışları farklı kelimelere eş anlamlı kelimeler denir. Bu kelimeler cümle içerisinde aynı anlama geldiğinden birbirlerinin yerlerine kullanılabilir. Akıl kelimesi de bunlardan birisidir. Akıl eş anlamlısı us, bellek, beyin, hatıra, kanı ve karın kelimeleridir.

Us ne demekdir?

Us kelimesi cümle içerisinde ''biz, bizi, bize'' anlamlarında kullanılabilir.

Denetimde kanıt kavramı nedir?

Denetim kanıtı, denetlenen bilgilerin önceden saptanmış ölçütlere uygunluk derecesini belirlemek amacıyla denetçi tarafından kullanılan her türlü bilgi, belge ve kayıtlardır. ... Bütün bu unsurlar denetçinin denetim görüşüne ışık tutacak olması bakımından son derece önemlidir.

Denetimde toplanan kanıtlar neden değerlendirilir?

Denetim kanıtlarının denetçinin görüşüne dayanak teşkil etmesi nedeniyle yeteri kanıtların elde edilememesi denetimi yapılan işletme ve denetçi açısından zaman kaybı ve maddi kayba neden olmaktadır. Bu nedenle denetçilerin için denetim kanıtları yapılan denetim faaliyetinden sonuç alınması için oldukça önemlidir.

Analitik inceleme prosedürleri nedir?

Analitik inceleme prosedürleri, işletme içinden ve dışından alınan verilerle işletmenin iddiası olan finansal tablolardaki verilerin karşılaştırılması ve varsa sapmaların bulunmasına yönelik bir denetim tekniği olduğundan, bağımsız denetçinin yapmış olduğu denetim çalışmalarına yön vermektedir (Bozkurt, 2010, s. 151- ...