Kakofoni ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Kakofoni ne demek TDK?
  2. Kakafoni nedir edebiyat?
  3. Lafzi garabet ne demek?
  4. Ajite etmek ne demektir?
  5. Garip lafızlar ne demek?
  6. Garibul Kuran neyi ifade eder?

Kakofoni ne demek TDK?

Bir araya gelen ses, hece veya kelimelerin birbirleriyle uyuşamayarak kulağa hoş gelmeyen bir etki yapması hali (Kakışık, Mütenafir, Caco-phone)" (TDK Sözlüğü). Kakofoni, ses uyumsuzluğu, her kafadan bir ses çıkması gibi tanımlanır.

Kakafoni nedir edebiyat?

Tenafür, bir kelime veya kelime grubundaki seslerin telâffuz bakımından birbirleriyle uyuşamaması, kulağa hoş gelmeyen bir izlenim yaratmasıdır. Meselâ, arka arkaya gelince kulağı tırmalayan “p, t” sesleri umumiyetle manası hoş olmayan kelimelerde bulunur: sapıtmak, çaput, kaput. ...

Lafzi garabet ne demek?

Alışılmamış olan ve anlamı herkesçe bilinmeyen kelimelerin kullanılmasına garabet denir. Böyle kelimelere “garip” veya “vahşi” adı verilir.

Ajite etmek ne demektir?

Rahatsız, huzursuz, taşkınlık yapan.

Garip lafızlar ne demek?

Az kullanılması sebebiyle mânası sözlüklere başvurulmadan bilinemeyen kelimelere garîb, kelime veya sözdeki bu duruma da garâbet adı verilir. ... Bazı belâgatçıların, fasih kelâmı içinde garîb lafızlar bulunan anlaşılması güç söz diye kabul etmeleri, açık seçik ifade demek olan fesahatin temel anlamına ters düşer.

Garibul Kuran neyi ifade eder?

Garîb kelimesi sözlükte "yurdundan uzak kalan; tek ve nâdir olan; bilinmeyen, mübhem ve kapalı olan" gibi anlamlara gelir. ... Tefsir ilminde Kur'an'daki bu tür kelimelerin açıklanması garîbü'l-Kur'ân'ın konusunu teşkil etmektedir.