Tutarsız söz ne demek?

İçindekiler:

  1. Tutarsız söz ne demek?
  2. Tutarsızlık nedir örnek?
  3. Içsel tutarsızlık nedir?
  4. Tutarsizlik nedir felsefe?
  5. Tarihte tutarlılık ne demek?
  6. Kişinin kendi içinde tutarlı olması ne demektir?

Tutarsız söz ne demek?

Düşüncelerinde kendisi ile tutarlı olmayan, kendisi ile çelişen, aynı zamanda düşünme de mantık eksikliği yaşayan kişiler tutarsız olarak bilinir.

Tutarsızlık nedir örnek?

Tutarsızlığın en göze çarpanı davranışlar arasındaki tutarsızlıktır. Bu, aynı kişinin aynı olaya farklı tepkiler vermesi olarak tanımlanır. Mesela şu örnek yerinde olur: Türk-İş yüzde 15'lik zam talebiyle milyonlarca işçiyi temsilen hükümet ile TİS masasına oturmuştu. Ancak, yüzde 8+4'e imza attı.

Içsel tutarsızlık nedir?

Kişisel (İç) Tutarsızlık Kişisel ya da iç tutarsızlıktan kastedilen, kişinin kendi içinde tutarsızlık sergilemesidir. Bunun da birçok çeşidi vardır: Davranışlar arası tutarsızlık: Tutarsızlığın en göze çarpanı davranışlar arasındaki tutarsızlıktır. Bu, aynı kişinin aynı olaya farklı tepkiler vermesi demektir.

Tutarsizlik nedir felsefe?

Herhangi bir cümle kümesi, herhangi bir cümle (P) için, hem P'yi hem de P'nin mantıksal tersini ispatlayabiliyorsa tutarsızdır. Aynı şekilde herhangi bir kuram, herhangi bir cümle (P) için, hem P'yi hem de P'nin tersini içinde barındırıyorsa tutarsızdır.

Tarihte tutarlılık ne demek?

Tutarlılık, bir önermenin diğer önermelerle gerçeklik veya doğruluk açısından aynı niteliği taşıması durumudur.

Kişinin kendi içinde tutarlı olması ne demektir?

Tutarlılık, bir önermenin diğer önermelerle gerçeklik veya doğruluk açısından aynı niteliği taşıması durumudur. ... Bir önermenin kendi kendiyle çelişki içinde olmaması olarak da tanımlanabilir.