Blok ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Blok ne demek TDK?
  2. Apartman blok ne demek?
  3. Hesap bloklanması ne demek?
  4. Bilgisayarda blok nedir?
  5. En blok ne demek?
  6. Blok mu blog mu?
  7. Bloğu mu bloğu mu?
  8. Instagram bloklamak ne demek?
  9. HES kodu Blokesi ne demek?
  10. Blok tabanli programlama nedir?
  11. Blok zincir ne işe yarar?
  12. En Bloc ne demek?
  13. Blok Chan nedir?
  14. Blok nasıl yazilir?
  15. Bloklama nedir ne demek?

Blok ne demek TDK?

a. (l ince okunur) 1. Kocaman ve ağır kitle. 2. sf. Birden çok bölümü bir araya getirilmiş olan, bir bütün oluşturan: Blok ders.

Apartman blok ne demek?

Planlı alanlar yönetmeliğine göre blok nizam, uzunluk derinlik ve yüksekliği belirlenen ve tek bir yapı kitlesinden meydana gelen, bir ya da birden fazla parselin üzerine oturan bahçeli bir yapı nizamıdır.

Hesap bloklanması ne demek?

Her hangi bir nedenle bir web sitesi, IP adresi, e-posta hesabı veya kullanıcının engellenmesine verilen isimdir. Bloklanan site veya kullanıcılara ait bilgiler genellikle karalistelerde (blacklist) toplanır ve bu sayede engellenmiş oldukları sisteme erişimleri kısıtlanır.

Bilgisayarda blok nedir?

Bir blok zinciri, birçok bilgisayardaki işlemleri kaydetmek için kullanılan merkezi olmayan, dağıtılmış ve halka açık bir dijital defterdir. Böylece, tüm sonraki blokların değişmesi ve ağın anlaşılması dışında kayıt geriye dönük olarak değiştirilemez.

En blok ne demek?

(F.) : Tek kitle halinde; hepsi beraber; bütün halinde; en blok.

Blok mu blog mu?

“Sevgili Aşut, TDK, 'blok' sözcüğü için '/-i/ ve /-e/ ünlüsü aldığında bloğu, bloğa biçiminde yazılır' diyor.

Bloğu mu bloğu mu?

“Sevgili Aşut, TDK, 'blok' sözcüğü için '/-i/ ve /-e/ ünlüsü aldığında bloğu, bloğa biçiminde yazılır' diyor.

Instagram bloklamak ne demek?

Popüler fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram'da birini engellemek demek o kişinin tüm beğeni ve yorumlarını da yok etmek demek. ... Instagram'da takip ettiğiniz bir kişiyi bulamıyorsanız ya hesabını kapatmıştır ya da sizi engellemiştir.

HES kodu Blokesi ne demek?

Hes kodunun blokeli olması, belirlenen zaman içerisinde yapılmayan işlemlerden dolayıdır. Otobüs veya uçak bileti satın alırken, 5 dakika içerisinde belirlenen zamanda işlemlerin tamamlanması gerekiyor. 5 dakikayı aşan işlemler sonrasında hes kodu blokeli olarak uyarı verecektir.

Blok tabanli programlama nedir?

Blok Tabanlı Programlama Kod blokları legolara benzer, içe içe geçer arka arka sıralanır ve programınızın istediğiniz şeyleri yapmasını sağlarlar. Bir karakterin yürümesini ya da konuşmasını, müzik çalmasını, harflerin canlanmasını vs….Bunlar arasında en yaygın olanları Google Blockly ve Scratch Programlarıdır.

Blok zincir ne işe yarar?

Blok zinciri, geleneksel veri tabanları gibi değil de, işlemlerin arka arkaya listelediği dijital bir kayıt defteri olarak çalışır. Veriler giriş tarihine göre genellikle arka arkaya sıralanır. Her blok kendinden önceki bloğun şifrelenmiş kodunu içinde barındırır ve her türlü değişikliğe karşı da güvenlik sağlar.

En Bloc ne demek?

(F.) : Tek kitle halinde; hepsi beraber; bütün halinde; en blok.

Blok Chan nedir?

Blockchain (Blok Zinciri) teknolojisi verilerin ya da para transferlerinin güvenliğini sağlayan en güçlü güvenlik aracıdır. Bitcoin gibi kripto para birimlerini duyduysanız muhtemelen blockchain (blok Zinciri) teknolojisini de duymuşsunuzdur. Blockchain teknolojisi 25 yıldan uzun bir süredir kullanılmaktadır.

Blok nasıl yazilir?

BLOG NASIL YAZILIR?
  • Konu Bulmak İçin İlgi Alanlarınızı Düşünün.
  • Diğer Blog Yazılarına Göz Atın.
  • Blog Yazınızı Okuyabilecek İnsanların Gözünden Bakın.
  • Dikkat Çekici Bir Başlık ve Giriş Kullanın.
  • Anlam Bütünlüğü Olmasına Özen Gösterin.
  • Orijinal Olmasına Özen Gösterin.
  • Blog Yazınızın Uzunluğunu Katı Kurallarla Belirlemeyin.
Daha fazla öğe...

Bloklama nedir ne demek?

Bloklama. Bloklama. Bunu duymuş olmalısınız -- peki anlamı nedir? Kabaca söylemek gerekirse "blok" (block) sözcüğü "uyku" (sleep) için kullandığımız teknik bir terim.