Epistemik ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Epistemik ne anlama gelir?
  2. Epistemoloji ne demek TDK?
  3. Somut ne demek TDK?
  4. Epistemik topluluk ne demek?
  5. Ontoloji ne demek nedir?
  6. Soyut ilke ne demek?
  7. Epistemik monopol ne demek?
  8. Epistemik cemaat kavramı nedir?

Epistemik ne anlama gelir?

Dilimize Yunancadan geçmiş olan epistemik kelimesi, ''eyun'' kelimesinden türetilmiştir. Eyun, gözle görülüp zihinle kavranabilen somut bilgi anlamına gelir. Epistemik, bilgi ve kavramla ilgili olan demektir. Bu kelimeden türetilmiş olan epistemoloji ise, bilgi felsefesi anlamında kullanılır.

Epistemoloji ne demek TDK?

Epistemolojik neden ne demek? Bilginin kaynağı, doğası, doğruluğu ve sınırlarını inceleyen, bilgiyle ilgili sorunları araştıran felsefe dalı.

Somut ne demek TDK?

Somut kelimesi, Türk Dil Kurumu'nun (TDK) resmi internet sitesinde "Varlığı duyularla algılanabilen, müşahhas, konkre, soyut karşıtı" olarak tabir edilmektedir. Örnek olarak 'Taş, su, hava somut birer varlıktır. '

Epistemik topluluk ne demek?

Epistemik kısaca bilgi ile ilintili olan; cemaat ise kısaca topluluk anlamına gelmekte idi. O halde “epistemik cemaat” için bilgi / bilim topluluğu olarak tanımlayabiliriz.

Ontoloji ne demek nedir?

Ontoloji ya da varlık felsefesi ya da varlıkbilim, temel sorunu varlık olan felsefi disiplin. Varlık ya da varoluş ile bunların temel kategorilerinin araştırılmasıdır. ... Günümüzde " Varlık Nedir" sorusuna verilen cevaplar metafiziksel yaklaşımlarla doludur.

Soyut ilke ne demek?

Hukukî sebepten soyutluk ilkesi, borçlandırıcı işlemde meydana gelen bir iptal sebebinin, tasarruf işleminin iptal olmasına sebep olmayacağını ifade eder.

Epistemik monopol ne demek?

Epistemik monopol, bilimsel araştırma faaliyetinin ürünlerine ilgili değerlendirme süreciyle bir doğruluk, orijinallik ve güvenilirlik değeri vererek onları teminat altına alır. Bilimi anlamak için ona, işleyiş halinde iken bakılmalıdır. Fiiliyatta bilim, eylem halindeki bilim adamı demektir.

Epistemik cemaat kavramı nedir?

Epistemik kısaca bilgi ile ilintili olan; cemaat ise kısaca topluluk anlamına gelmekte idi. O halde “epistemik cemaat” için bilgi / bilim topluluğu olarak tanımlayabiliriz.