Voleybolu ilk bulan kişi kimdir?

İçindekiler:

  1. Voleybolu ilk bulan kişi kimdir?
  2. Voleybol kim icat etti?
  3. Voleybol smaçör ne demek?
  4. Smacor ne yapar?
  5. Voleybolu kim ne zaman bulundu?

Voleybolu ilk bulan kişi kimdir?

Morgan (1870-1942), voleybol oyunun mucidi. Doğum yeri Lockport, Niagara County, New York, ABD'dir. Morgan 1892 yılında basketbol oyunun mucidi olan James Naismith ile tanıştı. Her iki mucit beden eğitimi alanında kariyer yapmıştı ve Naismith 1895 yılında basketbol oyununu icat etti.

Voleybol kim icat etti?

William G. Morgan Voleybol/Yaratıcıları

Voleybol smaçör ne demek?

Smaçör Nedir? Filenin hemen arkasında bekleyen ve takım arkadaşlarından gelen topu smaç vuruşuyla rakip takımın alanına gönderen voleybol oyuncuları, smaçör olarak adlandırılır. Smaçörlerin görevi savunma yaparken rakip takımdan gelen vuruşları bloklamak, hücum sırasında ise kendi takımlarına sayı kazandırmaktır.

Smacor ne yapar?

Smaçör. "4" numarada oynayan ve genellikle uzun pasla hücum eden oyunculara denir. Sahada bu görevde oynayan iki oyuncu bulunur. Birisi servise geçtiğinde çaprazı öne geçer, bu nedenle "4" numaradan sürekli olarak hücum yapılabilir.

Voleybolu kim ne zaman bulundu?

ABD'nin Massachusetts eyaletinde, Genç Erkekler Hristiyan Birliği (YMCA) adındaki spor kulübünde çalışan beden eğitimi öğretmeni William G. Morgan tarafından 'te tasarlandı.