TDK Sözlük yetenek ne demek?

İçindekiler:

  1. TDK Sözlük yetenek ne demek?
  2. Yetenek neye denir?
  3. Ilgi ve yetenek ne demek?
  4. Yetenek nasıl ortaya çıkar?
  5. Ilgi alanımız nelerdir?

TDK Sözlük yetenek ne demek?

yetenek, -ği Bir kimsenin bir şeyi anlama veya yapabilme niteliği, kabiliyet, istidat: “Her bir dönemin incelenmesi, sonuçlarının değerlendiril-mesi ulusal yeteneklerimizi, eksiklerimizi anlamak bakımından uyarıcıdır.” -M. And. 2. Bir duruma uyma konusunda organizmada bulunan ve doğuştan gelen güç, kapasite.

Yetenek neye denir?

Yetenek: Bir kişinin herhangi bir şeyi anlaması, yapabilmesi veya etkiyi alabilmek yeterliliği ve gücü yetenek olarak bilinmektedir. Her insanın farklı alanlarda kendini özgü bir yetenekleri olabilir. Mesela bazı insanların futbol konusunda yetenekleri vardır ve çok iyi oynarlar.

Ilgi ve yetenek ne demek?

İnsanlar yaptıkları her işten ya da etkinlikten doyum sağlamak isterler. İlgi herhangi bir zorlama olmadığı ya da sonucunda ödül vaat edilmediği halde yapılan etkinliklerden alınan doyumdur. Yetenek eğitimden yararlanabilme ve öğrenme gücü olarak da tanımlanabilir. ...

Yetenek nasıl ortaya çıkar?

Yetenek, fiziksel veya zihinsel olabiliyor. Yani soyut anlamda matematik, edebiyat, sanat gibi kavramsal düşünme becerisinin gelişmişliği olduğu alanlarda ortaya çıkabildiği gibi, fiziksel, somut bir işin, mekanik ilkeler çerçevesinde hızlı, yaratıcı çözümlemeler ve yüksek el becerisiyle de ortaya çıkabiliyor.

Ilgi alanımız nelerdir?

İlgi alanlarımız ise şunlar: Bilim - teknoloji, Ekonomi - Finans, Kültür - Sanat, Seyahat - Yeme İçme, Spor, Hobiler, E-Ticaret - Dijital Pazarlama, Moda - Güzellik, Sigorta - Emeklilik, Tasarım - Mimarlık, Eğitim - Kariyer, Kişisel Gelişim, Sağlıklı Yaşam, Siyaset - Gündem, Yaşam.