Pisuvar ne demek TDK?

İçindekiler:

  1. Pisuvar ne demek TDK?
  2. Pisuvar nedir ne işe yarar?
  3. Neden pisuvar?
  4. Pisuvar hangi dil?
  5. Pisuvar ne kadar?
  6. Pisuvara kim icat etti?
  7. Pisuvar nereden geliyor?
  8. Pisuvar tablet nedir?
  9. Fotoselli pisuvar nedir?
  10. Pisuvara nasıl?

Pisuvar ne demek TDK?

a. Genel tuvaletlerde erkeklerin kullandığı, duvar kenarına yerleştirilmiş sidiklik.

Pisuvar nedir ne işe yarar?

Pisuvar, temel özelliği ayakta kullanılmak olan erkekler için özel tasarlanmış bir tuvalettir. ... Modern pisuvarın ilk patentinin Amerikalı Andrew Rankin tarafından 'da alındığı bilinmektedir. Değişen yaşam tarzı ile oluşan ihtiyaçlara paralel olarak bayanlar için de geliştirilmiş pisuvarlar ortaya çıkmıştır.

Neden pisuvar?

Pisuvar” son derece işlevsel bir icat. Hem erkeklerin hızlı bir şekilde ihtiyaç gidermelerini sağlar, hem de kadınları yanlış tuvalete girdikleri anda uyarır. ... Orijinal dilinde “pissoir” diye yazılıp “pisuar” diye okunan kelime, “işemek” anlamındaki “pisser” fiili ve onu mekan ismi yapan “-oir” ekinden oluşuyor.

Pisuvar hangi dil?

Fransızca pissoir "işeme yeri" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca pisser "işemek" fiilinden türetilmiştir.

Pisuvar ne kadar?

Kale Pisuvar
BankalarTaksit TutarıToplam
YKB9 x 40,50 TL364,90 TL
HALK BANKASI6 x 60,80 TL364,90 TL
HSBC6 x 60,80 TL364,90 TL
FİNANSBANK6 x 60,80 TL364,90 TL
5 satır daha

Pisuvara kim icat etti?

1894 yılında Avusturya'lı mühendis Wilhelm Beetz ilk patent başvurusunu yapmış ve susuz çalışan pisuvar patentini almıştır. Bu patenti aldıktan sonra ilk susuz pisuvar kurulumunu Zürich tramvay hatlarının tuvaletlerinde kullanmıştır.

Pisuvar nereden geliyor?

Fransızca pissoir "işeme yeri" sözcüğünden alıntıdır. Fransızca sözcük Fransızca pisser "işemek" fiilinden türetilmiştir.

Pisuvar tablet nedir?

Pisuvar Koku Giderici Tablet lavabolardaki havayı temizlemeye yardımcı olur. Kötü kokuları kontrol altına alarak ortadan kaybolmasını sağlar. Bakteri oluşumunu önler ve size sağlıklı bir ortam sağlar. Düzenli kullanım kireç oluşumunu da önlemektedir.

Fotoselli pisuvar nedir?

Fotoselli pisuvar; fotosel sistemi ile çalışan özel su sistemiyle otomatik olarak temizliği sağlanan seramik tuvalet ürünleridir.

Pisuvara nasıl?

Pisuvar isimdir. TDK'da kelimenin doğru yazımı "pisuvar" şeklinde ayrı yazılır. Genel tuvaletlerde erkeklerin kullandığı, duvar kenarına yerleştirilmiş araç.