Osmanlica SARI ne demek?

İçindekiler:

  1. Osmanlica SARI ne demek?
  2. Yıllara sari ne demek TDK?
  3. Sarı olmak ne demek?
  4. He Okutucusu nedir?
  5. Uzun yıllara sari ne demek?
  6. Osmanlıcada he Okutucusu hangi sesi verir?
  7. Yillara sari inşaat nedir?
  8. Hakedişlerde stopaj kesintisi nedir?

Osmanlica SARI ne demek?

sari / sarî / sârî (Sâriye) Sirayet eden, bulaşıcı, geçici olan. Genişleyip başkasına da geçmeğe, yayılmağa müstaid olan.

Yıllara sari ne demek TDK?

Yıllara sari olmak ne demek? Yıllara Sari İnşaat İşİ İnşaat ve onarım işi mahiyetinde olan, başkaları hesabına belli bir taahhüde bağlı olarak yapılan , birden fazla takvim yılında geçen iş yıllara sari inşaat ve onarım işi olarak değerlendirilmektedir.

Sarı olmak ne demek?

Sarılık, bilirubin adı verilen maddenin kan dolaşımında normalden fazla miktarda bulunması sonucu sklera (gözün beyaz kısmı) ve derinin sarıya boyanmasıdır. Sarılık halk arasında hastalık terimi olarak kullanılsa da tıbbi açıdan bir belirtidir, birçok organ sistemindeki bozukluk sarılık gelişimine yol açabilir.

He Okutucusu nedir?

4. İsimlerin yalın hâllerinin sonlarına gelen “a” sesleri için çoğunlukla “he” harfi kullanılır. *Ülke, şehir ve yer adlarının sonunda bulunan "a" sesleri genellikle "he" okutucusu ile yazılır.

Uzun yıllara sari ne demek?

Yıllara Sari İnşaat İşİ Burada dikkat edilmesi gereken husus işin 12 aylık zaman diliminde değil, başladığı yıldan sonraki yılda bitmesidir. Örneğin 01.01.2020 tarihinde başlayıp 31.12.2020 tarihinde biten iş yıllara sari inşaat işi olarak değerlendirilmemektedir.

Osmanlıcada he Okutucusu hangi sesi verir?

ELİF(ا) OKUTUCU HARFİ Elif (ا)ve he (ه) "a ve e" seslerini karşılamak için kullanılır. Ancak Osmanlıca imlasında kelime başındaki "e" sesini karşılamak için mutlaka elif harfi kullanılır.

Yillara sari inşaat nedir?

Yıllara Sari İnşaat İşİ İnşaat ve onarım işi mahiyetinde olan, başkaları hesabına belli bir taahhüde bağlı olarak yapılan , birden fazla takvim yılında geçen iş yıllara sari inşaat ve onarım işi olarak değerlendirilmektedir.

Hakedişlerde stopaj kesintisi nedir?

Karar uyarınca, yıllara sari inşaat ve onarım işleri kapsamında istihkak bedelleri ve hakediş ödemelerine uygulanan gelir ve kurumlar vergisi stopajı oranları %5 olarak belirlendi. Değişiklik öncesinde bu oran %3'tü. Belirlenen yeni stopaj oranları, tarihinden itibaren yapılacak ödemelere uygulanacak.