Cincar çorbası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Cincar çorbası nasıl yapılır?
  2. Püşürük çorbası nedir?
  3. Isırgan otu çorbası nasıl yapılır?
  4. Nişoş otu nedir?
  5. Isırgan Çorbası nerenin?
  6. Püsürük Yemeği nasıl yapılır?
  7. Keledoş nasıl bir yemek?
  8. Isırgan yemeği hangi yöreye aittir?
  9. Van hangi yemeği meşhur?
  10. Vanın Keledoş yemeği nedir?

Cincar çorbası nasıl yapılır?

Cincar Çorbası Isırgan Otu Çorbası Tarifi Yapılışı İlk olarak ısırganları yıkayıp ince bir şekilde doğruyoruz. Daha suda haşlıyoruz. Piştikten sonra bir kaba 2 su bardağı su 5 yemek kaşığı un ekleyip karıştırıyoruz. Ve bunu pişen ısırganlara ilave edip karıştırıyoruz.

Püşürük çorbası nedir?

Püşürük Aşı ( Van Yöresine Ait) Tarifi Yapılışı Püşürük aşı annemin yaptığı çok güzel yöresel bir çorbadır. Bir diğer adıda su eriştesidir. ... Kemikli etleri düdüklü tencereye koyup üzerine yeteri kadar su ve tuz koyup kaynatın. Yeşil mercimeği de kaynatıp süzün.

Isırgan otu çorbası nasıl yapılır?

Isırgan Otu Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Ellerinize eldiven geçirerek ısırgan yapraklarını ayıklayın. ...
  2. Isırganlar yumuşayınca (özellikle sapları) haşlama suyundan 1 bardak ayırıp suyunu süzün. ...
  3. Süzdüğünüz yaprakları daha sonra tencereye alın ve suyu da ekleyerek blender'dan geçirin.
Daha fazla öğe...

Nişoş otu nedir?

Nane benzeri ve dağlarda yetişen "nişoş" aromalı bitkinin kullanılarak yapılan tere yağlı yoğurt çorbasıdır ve özellikle Artvin'in iç kesimlerinde yayla, mezra ve dağ köylerinde yaygındır.

Isırgan Çorbası nerenin?

Isırgan otu çorbası ( Kopriva çorbası ) Türkiye lezzet haritasında Kırklareli mutfağına işaretli farklı ve kimlikli bir çorba uygulamasıdır. Ot yemeklerinin yoğun olduğu Ege mutfağında da benzer çorba tariflerine rastlarız.

Püsürük Yemeği nasıl yapılır?

Püşürük çorbası yapımında; öncelikle yarım su bardağı yeşil mercimeği orta boy bir tencere içine koyun. Üzerini geçecek kadar su döküp, yumuşayana kadar haşlayın. Ardından suyunu süzün. Püşürük çorbasında 250 gr kuşbaşı doğranmış eti kızgın bir teflon tencere içine koyun. 5 dakika kadar ara ara karıştırarak, kavurun.

Keledoş nasıl bir yemek?

Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Pişmesine yakın yeşil mercimek konur, hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur. 10-15 dakika kaynatılır. Malzeme iyice pişer, ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.

Isırgan yemeği hangi yöreye aittir?

Isırgan otundan yapılan bu tarif oldukça basit ve vitaminli bir yemek. Zonguldak mutfağının yöresel lezzetlerinden olan bu ısırgan yemeğini siz de mutlaka denemelisiniz.

Van hangi yemeği meşhur?

Van'ın En Meşhur Yemekleri ve Tatlıları
  • Van Kahvaltısı
  • Tandır Balığı
  • Kavurmalı Uşgun Ekşilisi.
  • Kavut.
  • Acem Köftesi.
  • Van Baklavası
  • Kürt Köftesi.
  • Van Pastası
Daha fazla öğe...

Vanın Keledoş yemeği nedir?

Keledoş, Kələkoş Türkiye'nin doğusunda bilinen, kimisine göre Ağrı, Bitlis, kimisine göre Van veya Muş yöresine ama genel anlamda Türkiye'nin yöresel adıyla Serhed-Behdînan Bölgelerine ait yöresel bir yemektir. Yapılışı bu yörelere göre değişmektedir.