Dere ıslahı kim yapar?

İçindekiler:

  1. Dere ıslahı kim yapar?
  2. Ihdas edilen dere yatakları kim adına tescil edilir?
  3. Dere yatağı hangi doğal afete yol açar?
  4. Yola terk ve yoldan ihdas nedir?
  5. Ihdasen tescil ne demek?
  6. Deprem ne gibi felaketlere yol açar?
  7. Aşırı yağmur ve hızlı kar erimesi sonucu hangi doğal afet oluşur?

Dere ıslahı kim yapar?

Kamu kurum ve kuruluşlarının iş makineleri, malzeme, ekipman ve personeliyle belediye ve mücavir alan sınırları dahilinde (Büyükşehir Belediyeleri hariç) yapılacak akarsu ve dere yataklarının ıslahı çalışmalarında ihtiyaç duyulacak taş vb. malzeme, öncelikli olarak ilgili belediye tarafından karşılanacaktır.

Ihdas edilen dere yatakları kim adına tescil edilir?

Kuru dere yatağının ihdas yoluyla bir başka deyişle idari yoldan tescili için belediye encümen kararına gerek yoktur. Tescil talebini ilgili maliye kuruluşunun yapması ve tescilin Maliye Hazinesi adına yapılması gerekir.

Dere yatağı hangi doğal afete yol açar?

Dere yataklarının doğal dengesi bozulmamalı. Dere yataklarının doğal yönü ve yapısı değiştirilirse ve bozulursa negatif etkisi sel felaketi, kuraklık ve ekolojik dengesinin bozulması şeklinde kendini gösterir.

Yola terk ve yoldan ihdas nedir?

Önceden yol olmasına rağmen, imar planı kapsamında kapanmış olan bir yolun imar planındaki amacına göre işleme tabi tutulmasına yola ihdas adı verilir. İmar Kanunu'na göre imar planı doğrultusunda herhangi bir yerin imar parselini oluşturmak amacıyla, yoldan ihdas uygulaması yapılabilir.

Ihdasen tescil ne demek?

Herhangi bir kadastral boşluğun imar planı ile yapılaşma alanı içerisinde kalması sonucu, bu alanın yapılaşma alanında kalan kısmının tapu kütüğüne tescil edilmesi işlemidir.

Deprem ne gibi felaketlere yol açar?

Depremin kendi zararından başka, neden olduğu yangın, sel ve toprak kayması gibi olaylar da ikinci bir afete yol açabilir.

Aşırı yağmur ve hızlı kar erimesi sonucu hangi doğal afet oluşur?

Selin en sık rastlanan sebebi,kuvvetli ve uzun süreli yağıştır. Seller kar erimesi sonucu oluşan kuvvetli akışlar veya drenaj kanallarının tıkanması sonucunda da meydana gelebilir.