Sevgili cüzdanı ne demek?

İçindekiler:

  1. Sevgili cüzdanı ne demek?
  2. Evlilik cüzdanı kaybettim ne yapmalıyım?
  3. Uluslararası Aile Cüzdanı nereden alınır?
  4. Uluslararası aile cüzdanı nasıl alınır?

Sevgili cüzdanı ne demek?

Evlilik Cüzdanı'nı andıran cüzdanda " yılında Paris'te imzalanan sözleşme uyarınca verilen Uluslararası Sevgili Cüzdanı" yazıyor. Sevgili Cüzdanı'nda ayrıca cüzdan kayıt no, veriliş tarihi, veren makam ile sevgililerin fotoğrafının yerleştirileceği bir alan da bulunuyor.

Evlilik cüzdanı kaybettim ne yapmalıyım?

Evlenen çiftlerin en çok merak ettiği konular arasında evlenme cüzdanının kaybolması halinde ne yapmaları gerektiği oluyor. Kayıp nedeniyle nikah cüzdanı almak için uluslararası aile cüzdanı talep belgesi ve eşlere ait ikişer adet fotoğraf ile birlikte yerleşim yeri ilçe nüfus müdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor.

Uluslararası Aile Cüzdanı nereden alınır?

Uluslararası aile cüzdan isteminde bulunan ilgili kişi; mahalle veya köy muhtarı veya çalıştığı resmi daire veya kurum amirliği tarafından tasdik edilen fotoğraflı belge ile kendisine ve eşine ait birer adet fotoğrafla ikamet ettiği yer nüfus müdürlüğüne müracaat eder.

Uluslararası aile cüzdanı nasıl alınır?

1- Uluslararası aile cüzdanı talebinde bulunan ilgiliden kendisine ve eşine ait son altı ay içerisinde çekilmiş ikişer adet vesikalık fotoğraf istenir. 2- Eşlerden birisinin nüfus müdürlüğüne başvurması yeterlidir. 3- Başvuru sırasında mevcut uluslararası aile cüzdanı da kuruma ibraz edilmelidir.