Kumcağız nereye bağlı?

İçindekiler:

  1. Kumcağız nereye bağlı?
  2. Kumcagizda denize girilir mi?
  3. Kumcagizda Deniz nasil?
  4. Kumcağız Karadeniz mi?
  5. Istanbuldan Kumcağıza nasıl gidilir?
  6. Kerpe hangi ilçeye bağlı?
  7. Kefkenin denizi nasıl?
  8. Kandırada nerede denize girilir?
  9. Kefken Denizi Marmara mı Karadeniz mi?
  10. Kefken Karadeniz mi Marmara mı?
  11. Istanbuldan Kefken'e otobüsle nasıl gidilir?
  12. Izmitten Kumcağız a nasil gidilir?
  13. Riva'da denize girmek yasak mı?
  14. Kerpede deniz temiz mi?

Kumcağız nereye bağlı?

Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Kurtyeri Muhtarlığı sınırları içinde bulunan Kumcağız, bir tarafında Kerpe diğer tarafında Kefken arasında kalan mükemmel bir koy olduğunu söyleyebiliriz.

Kumcagizda denize girilir mi?

CEBECİ DENİZE GİRMEK YASAK Boğulma vakaları kötü hava şartları yüzünden Kandıra Kaymakamlığı tarafından çok sayıdaki noktada denize girmek yasaklandık. Kandıra'da olumsuz hava koşulları devam ediyor. Kumcağız, Kerpe ve Kovanağzı plajları dışındaki bütün plajlarda denize girmek yasak.

Kumcagizda Deniz nasil?

Plajı Mavi Bayraklıdır. Bu bölge yazlıkçılar ve tatilciler tarafından yoğun şekilde ziyaret edilmektedir. 2 km uzunluğunda bir kumsalı bulunmaktadır. Sahili ve deniz tabanı kumdan meydana gelmektedir. Suları oldukça temiz ve berraktır. Bu sebeple acemi yüzücüler ve çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir.

Kumcağız Karadeniz mi?

Kumcağız plajı, Karadeniz Bölgesinin eşsiz güzel plajlardandır. Son zamanlarda İstanbullular Marmara Denizinin kirlenmesinden ötürü ve İstanbul'a yakınlığı açısından temiz denizi ve kumsalı için Kumcağız'ı tercih etmektedir. ... Buraya çıkıp denize doğru baktığınızda muhteşem bir manzarayla karşılaşırsınız.

Istanbuldan Kumcağıza nasıl gidilir?

Eğer Avrupa Yakasından gelecekseniz Esenler Otogarına, eğer Asya Yakasından gelecekseniz Harem Otogarına gidip İzmit - Kandıra(Gürkan Turizm) otobüslerine biniyorsunuz. Kandıra'da iniyorsunuz. İndiğiniz noktada Kefken-Kumcağız minibüslerine binip sizi Kumcağız sahilinde indirmelerini söylüyorsunuz.

Kerpe hangi ilçeye bağlı?

Kerpe, Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı, batı karadeniz kıyısında küçük bir yerleşim alanıdır. Antik ismi Kalpe olan ve MÖ beşinci yüzyıla kadar giden eski ve önemli bir yerdir.

Kefkenin denizi nasıl?

Kefken Plajı'nın denizi sığ, plajı ise oldukça kumludur. Bu da özellikle çocuklu ailelerin bu plajı seçmesinde en büyük etken olmaktadır. Kefken Plajı'nda ayrıca büyük ve küçük plaj şeklinde iki seçenek tatilcilere sunulmaktadır. Büyük Plaj sağ, küçük plaj ise sol yönde kayalıklara yakın bir konumda yer almaktadır.

Kandırada nerede denize girilir?

Kandıra'nın mavi bayraklı Bağırganlı, Cebeci, Kerpe ve Kumcağız plajlarının yanı sıra Sarısu, Seyrek, Babalı, Kovanağzı plajları ile Miço, Kapri ve Sardala koyları misafirlerine güneşlenip masmavi sularda deniz girme imkanı sunuyor.

Kefken Denizi Marmara mı Karadeniz mi?

Kefken Marmara Bölgesi, Kocaeli İli ve Kandıra İlçesine bağlıdır. ... Kefken'in tek akarsuyu, Kurtyeri Köyünden başlayıp Kumcağız sahilinde denize dökülen 7,5 km.lik Kumcağız Deresidir. Ayrıca Çamkonak yakınlarında Gizli Göl veya halk arasındaki adıyla Kamış Gölü yer almaktadır.

Kefken Karadeniz mi Marmara mı?

Kefken, Kocaeli ilinin Kandıra ilçesine bağlı bir köyüdür. Kefken, Kocaeli ili Kandıra ilçesine bağlı yazları turistik bir bölge olan Karadeniz sahil kasabası.

Istanbuldan Kefken'e otobüsle nasıl gidilir?

İstanbul'dan Gürkan turizm firması ile Kandıra'ya kadar ulaşabilirsiniz. Kandıra otobüs terminalinden her yarım saatte bir Kefken'e minibüsler hareket etmektedir. Kocaeli üzerinden Kefken'e ulaşımda ise yine otogardan Kandıra'ya kadar ulaşıp oradan da Kefken'e minibüsler ile ulaşmanız münkündür.

Izmitten Kumcağız a nasil gidilir?

Halk Otobüsleri. Kandıra'dan İzmit'e veya İzmit'den Kandıra'ya ulşamak için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait otobüslerden yararlanabilirsiniz. Kandıra'ya ulaştıktan sonra 8 numaralı minibüslerle Kefken veya Kumcağız'a ulaşabilirsiniz.

Riva'da denize girmek yasak mı?

RİVA'DA DA YASAKLANDI Beykoz Kaymakamlığı, yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşların can emniyetini korumak amacıyla ilçe sahillerinde saat 12.00 itibarıyla gün boyu denize girmenin yasaklandığını duyurdu.

Kerpede deniz temiz mi?

Kandıra Kovanağzı Plajı, Kandıra Kumcağız Plajı, Kandıra Kerpe Plajı, Kandıra Kefken Plajı, Kandıra Sarısu Plajı, mükemmel olarak değerlendirilirken su analizinde ise denizin çok temiz olduğu ifade edildi. ...