Temettü geliri nasıl elde edilir?

İçindekiler:

  1. Temettü geliri nasıl elde edilir?
  2. Temettü de vergi var mı?
  3. Temettü saat kaçta yatar?
  4. Temettü geliri vergiye tabi mi?
  5. Borsada işlem gören hisse senedi ve tahvillerin alım ve satım tarihi kaç yılı geçmez ise değer artışı vergiye tabi tutulur?

Temettü geliri nasıl elde edilir?

Şirketin genel kurulu kâr dağıtımına karar verdikten sonra bu kâr kısmının ortaklarına nakit olarak ya da hesaba aktarım şeklinde dağıtıldığı zaman temettü geliri elde edilmiş olur.

Temettü de vergi var mı?

Brüt temettü gelirinin yarısı vergiden istisnadır. Istisna tutarından kalan kısım yani brüt temettü gelirinin yarısı 34.000'den (2017 yılı geliri için) fazla ise beyanname verirsiniz. ... 40.0 yılı gelir vergisi (MSI) beyan sınırı 34.000 TL'den fazla olduğu için beyan vermeniz gerekir.

Temettü saat kaçta yatar?

Şimdi gelelim dağıtılan kar payının yani temettünün ne zaman hesabınıza geçeceği konusuna. Temettü dağıtım tarihi belli olup temettü dağıtıldıktan sonra paranızın hesanınıza geçeceği tarih 2 işlem günü sonrasıdır. Dağıtılan bir temettü 2 işlem günü sonrası nakit yada hisse senedi olarak hesanınıza geçer.

Temettü geliri vergiye tabi mi?

Her nev'i hisse senetlerinin kar payları, İştirak hisselerinden doğan kazançlar, Kurumların idare meclisi başkan ve üyelerine verilen kar payları. Tam mükellef kurumlardan elde edilen ve yukarıda sayılan kar paylarınınyarısı gelir vergisinden istisna olup, kalan tutar vergiye tabi gelir olarak dikkate alınacaktır.

Borsada işlem gören hisse senedi ve tahvillerin alım ve satım tarihi kaç yılı geçmez ise değer artışı vergiye tabi tutulur?

Borsada alım-satım işlerinden 20 yıllarında sağlanan değer artış kazançlarının vergilendirilmesi şöyle olacaktır: Bir hisse senedi, alış tarihinden itibaren 3 ay geçtikten sonra satılırsa, bu satıştan sağlanacak kazanç miktarı ne olursa olsun vergiye tabi olmayacaktır.