Mahşer konusu nedir?

İçindekiler:

  1. Mahşer konusu nedir?
  2. Mahşer kimin romanı?
  3. Sokakta kimin eseridir?
  4. Dokuzuncu Hariciye koğuşunun konusu nedir?
  5. Mahşer Peyami Safa kaç sayfa?
  6. Sokakta kaç sayfa?
  7. Yeşil Gece kim yazdı?
  8. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu hangi tür romana örnektir?

Mahşer konusu nedir?

Peyami Safa'ın Mahşer kitabında, savaşta ülkesini savunan, koruyan bir ihtiyat zabitinin döndüğünde kötü insanlarla karşılaşması ve hayatta kalma mücadelesi anlatılır. Mahşer, bir solukta okunacak akıcı bir roman. ... Nihad ve Muazzez' in, uyuşmayan hayatlarına rağmen çekişmeli geçen aşkları anlatılır romanda.

Mahşer kimin romanı?

Mahşer, Peyami Safa tarafından kaleme alınan, 1924 yılında basılan roman. Yazar romanında Çanakkale Savaşı'nda savaşıp İstanbul'a gelen Nihad'ın hayat mücadelesini anlatmaktadır.

Sokakta kimin eseridir?

Bahaeddin Özkişi Sokakta/Yazarları

Dokuzuncu Hariciye koğuşunun konusu nedir?

Dokuzuncu Hariciye Koğuşu kitabının konusu 15 yaşındaki bir gencin kemik veremi hastalığa yakalanması sonucu hayata tutunma çabasını anlatır. Dokuzuncu Hariciye Koğuşu kitabının ana fikri insanoğlu kendisine verilen öğütleri her zaman ciddiye almalı ve o öğütlere uymalıdır.

Mahşer Peyami Safa kaç sayfa?

Mahşer
Yayın Tarihi:04.12.2020
ISBN:9789754370812
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:320
Cilt Tipi:Karton Kapak
2 satır daha

Sokakta kaç sayfa?

Sokakta
Yayın Tarihi:15.09.2020
ISBN:9789754370089
Dil:TÜRKÇE
Sayfa Sayısı:144
Cilt Tipi:Karton Kapak
2 satır daha

Yeşil Gece kim yazdı?

Reşat Nuri Güntekin Yeşil Gece/Yazarları Yeşil Gece, Reşat Nuri Güntekin'in bu eseri her yaprağı inkılap öncesi o dipsiz karanlığı ve derin uçurumu bize anlatmaktadır. Kararmış ve sadece yeşil bir ışıkla aydınlanmış zihinleri bir yenilikçi öğretmenin gözünden anlatan roman o yılları ve savaşı her yönüyle anlatmış. Kitap 1928 yılında bitirilmiş.

Dokuzuncu Hariciye Koğuşu hangi tür romana örnektir?

İlk defa 1930 yılında yayınlanan Peyami Safa romanı. Psikolojik roman türünün en başarılı örnekle rindendir. Romanın basit bir kurgusu vardır. Adı hiç belirtilmeyen roman kahramanının çektiği hastalık, yazarın, çocukluğunda geçirdiği hastalığa benzemektedir.