Azerbaycanda tıp okumak ne kadar?

İçindekiler:

  1. Azerbaycanda tıp okumak ne kadar?
  2. Azerbaycanda Üniversiteye nasıl gidilir?
  3. Azerbaycanda hazırlık zorunlu mu?
  4. Azerbaycanda üniversite sınavı var mı?

Azerbaycanda tıp okumak ne kadar?

Azerbaycan Tıp Üniversitesi'ne yerleşen öğrenciler 3 yıl Azerbaycan'da okuduktan sonra yatay geçişle Türkiye'ye geçiş yapıp mezuniyetlerini Türk üniversitelerinden alabiliyor. ... Azerbaycan Tıp Üniversitesi'nde eğitim 6 yıldır. Azerbaycan'da tıp eğitimi ücreti dolardır.

Azerbaycanda Üniversiteye nasıl gidilir?

Azerbaycan üniversitelerinde herhangi bir giriş koşulu bulunmamaktadır. Öğrenciler lise diplomaları ile başvurularını gerçekleştirebilmektedirler. Türkiye'de sınavı kazanan öğrenciler ÖSYM belgesini ibraz etmek zorundadırlar.

Azerbaycanda hazırlık zorunlu mu?

Azerbaycan Üniversitelerinde Hazırlık Eğitimi zorunlu mu sorusu yine öğrenciler tarafından sıklıkla sorulan bir sorudur. Azerbaycan'da Hazırlık eğitimi almadan direk bölüme kabul alan üniversiteler mevcuttur. ... Bu nedenle Azerbaycan'da Üniversite okumak isteyen öğrencilere hazırlık eğitimi almaları önerilmektedir.

Azerbaycanda üniversite sınavı var mı?

Lisans Eğitimi Azerbaycan Üniversitelerinde giriş koşulu olarak özel bir koşul bulunmamaktadır. Türk öğrenciler lise diploması ile YKS sınavına girmeden başvuru yapabilmektedir. Kontenjan kısıtlaması olan bazı bölümlerde ise YKS puanına sahip olmak avantajlı olmayı sağlar.