Dizel araba ne kadar ısıtılmalı?

İçindekiler:

  1. Dizel araba ne kadar ısıtılmalı?
  2. Dizel araç soğukta neden çalışmaz?
  3. Motor kaç kmde yenilenir?
  4. Araç ömrü nasıl uzatılır?

Dizel araba ne kadar ısıtılmalı?

Çalıştırma aşamasında mutlaka motoru 25-30 saniye kadar ısıtın. Bunu yaparken de gaz vererek motoru ısıtabilirsiniz. Motoru ısıtmadan kullanmak, bir de bunu yüksek devirde yapmak, dizel aracın motoruna ciddi zararlar verebilir. Turbo dizel motor soğukken yüksek devirde kullanmak, tribünlerde hasar oluşturabilir.

Dizel araç soğukta neden çalışmaz?

Dizel Araçların Soğukta geç çalışması yada hiç çalışmamasının genel sebepleri şunlardır: Isıtma bujisi arızalı olabilir. Dizel araçlarda ateşlemeyi sağlayan ısıtma bujilerinin biri yada bir kaçı arızalanmış ise aracınız soğuk havalarda geç çalışacaktır. Isıtma bujisi rolesi arızalanmış olabilir.

Motor kaç kmde yenilenir?

Bakım doğru ise, dizel motor isteğe bağlı olarak 500.000 kilometre kullanılabilir. Atmosferik benzinli motorlar için tahmini ömür bir milyon kilometredir.

Araç ömrü nasıl uzatılır?

Araçların düzenli olarak periyodik bakıma dahil olması çok önemlidir ve bu şekilde ömürleri ciddi oranda uzatılabilir. Bunun dışında araçları, kullanım kılavuzunda belirtilen şekilde kullanmak gerekir. Örneğin kapasiteden fazla yükleme yapmak ya da sürekli agresif sürüş teknikleri uygulamak, aracın ömrünü kısaltabilir.