Sakatlık indirimi nasıl hesaplanır?

İçindekiler:

  1. Sakatlık indirimi nasıl hesaplanır?
  2. 1 derece engelli ne demek?
  3. Asgari ücret vergi indirimi ne kadar?
  4. Vergi indirimi Hangi Bakanlığa Bağlı?
  5. Vergi indirim belgesi kimlere verilir?

Sakatlık indirimi nasıl hesaplanır?

Nasıl hesaplanır? Engelli vergi indirimi, aylık gelir vergisine tabi maaş veya ücret kalemleri toplanarak hesaplanır. Çıkan tutardan, engellilik tutarı düşülür. Ardından sendika kesintisi, şahıs sigorta kesintisi gibi istisnalar düşülür ve aylık gelir vergisi matrahına ulaşılır.

1 derece engelli ne demek?

Gelir Vergisi Kanununa göre çalışma gücünün; Asgari % 80'ini kaybetmiş bulunanlar birinci derece engelli, Asgari % 60'ını kaybetmiş bulunanlar ikinci derece engelli, Asgari % 40'ını kaybetmiş bulunanlar ise üçüncü derece engelli sayılmaktadır.

Asgari ücret vergi indirimi ne kadar?

Gelir Vergisi Kanunu 103. Maddeye göre; asgari ücretli bir işçinin, ücret matrahının yıllık 24.000 TL'yi aştığı ay ve takip eden diğer aylarda, ücretinin bir sonraki vergi diliminde “%20” üzerinden vergilenmesi gerekecektir.

Vergi indirimi Hangi Bakanlığa Bağlı?

Gelir İdaresi BaşkanlığıEngellilik Vergi İndirimi Başvuru İşlemleri.

Vergi indirim belgesi kimlere verilir?

Vergi İndirimi Nedir? Vergi indirimi; engelli çalışanın aldığı ücretin gelir vergisi matrahlarından belirlenen esas ve tutarlarda engel oranına göre yapılan indirimdir. Gelir Vergisi Kanununun 31. Maddesine göre; engelli/engelli yakını olan çalışanların maaşlarındaki gelir vergisi kesintisinden indirime gidilmesidir.