Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Kimdir?

İçindekiler:

  1. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Kimdir?
  2. Hudut Sahiller SGM nedir?
  3. Hudut kapısı ne demek?
  4. Gemi adamı periyodik sağlık raporu nasıl alınır?
  5. Gemi adamı sağlık raporu nasıl alınır?
  6. Sınır kapıları Hangi Bakanlığa Bağlı?

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürü Kimdir?

OSMAN KAN - TÜRKİYE HUDUT VE SAHİLLER SAĞLIK GENEL MÜDÜRÜ 1962 yılında Rize'de doğan Dr. Osman KAN; Kabataş Erkek Lisesi'nden 1979, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden de 1985 yılında mezun olmuştur.

Hudut Sahiller SGM nedir?

Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile yeniden yapılandırılan kurum; Lozan Barış Antlaşması, Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Uluslararası Sağlık Tüzüğü (2005), Uluslararası Çalışma Örgütü Sözleşmeleri, Cenazelerin Nakli Anlaşması ...

Hudut kapısı ne demek?

Hava hudut kapıları, ülkeye giriş çıkış yapacak olan vatandaşlar ile yabancıların yolcu giriş ve çıkışını yapabileceği noktalar olarak açıklanır.

Gemi adamı periyodik sağlık raporu nasıl alınır?

Gemi adamı olmaya karar veren bir kişinin öncelikle Sahil Sağlık Denetleme Merkezleri olarak bilinen merkezlere başvurması, hazırlaması gereken belgeler hakkında bilgi alması ve onların yönlendirmesiyle hastane ve tıp merkezlerine başvurarak ne tür bir sağlık kurulu raporu alması gerektiğini öğrenmesi gerekir.

Gemi adamı sağlık raporu nasıl alınır?

Almış olduğunuz 'Gemiadamı Olur Sağlık Raporunu' gemiadami sağlık işlemini yapmaya yetkili merkezlerden birine şahsen başvurarak, onaylatmanız gerekmektedir. Merkez tabibi tarafından incelenmesi neticesinde "Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgeniz" (EK-13) düzenlenir ve size teslim edilir.

Sınır kapıları Hangi Bakanlığa Bağlı?

Ülkemizde, 18 Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğüne bağlı toplam 164 Gümrük Müdürlüğü bulunmaktadır.