Beyinden anjiyo nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. Beyinden anjiyo nasıl yapılıyor?
  2. Beyin BT Anjiyo nasıl yapılır?
  3. Beyin Anjiyosunu kim yapar?
  4. Beyin anjiyosu tehlikeli mi?
  5. BT Anjiyo nasıl yapılır?
  6. BT anjiyo tehlikeli mi?

Beyinden anjiyo nasıl yapılıyor?

Beyin Anjiyosu Nasıl Yapılır ? İşlem, çoğu yetişkinde uyanık veya hafif sersemletici ilaç altında gerçekleştirilir. Kasık bölgesi lokal anestezi ile uyuşturulur ve kateter dediğimiz ince ve yumuşak boru ile kasıktaki damara girilir. Bu şekilde hastalar hiçbir ağrı ve acı hissetmezler.

Beyin BT Anjiyo nasıl yapılır?

BT anjiyografi, ortasından hasta yatağının geçtiği bir açıklığı olan kutuya benzer bir cihazda gerçekleştirilir. Yatakta sırt üstü yatan hastanın ilgili damarları taranacak şekilde hasta yatağı bu açıklık içerisinde hareket eder. İnceleme oldukça hızlı olup dakikalar içerisinde tamamlanır.

Beyin Anjiyosunu kim yapar?

Beyin anjiyosu radyolji uzmanları tarafından gerçekleştirilir. Beyin anjiyosu, diğer görüntüleme yöntemleri ile damarsal hastalıklardan şüphelenildiği durumlarda en kesin tanıyı vermesi amacıyla kullanılır.

Beyin anjiyosu tehlikeli mi?

Bu işlemin zararı oldukça azdır. İşlem esnasında X ışını kullanıldığından (modern anjiyografi cihazları ile radyasyon dozu belirgin azaltılmıştır) işlem süresine bağlı olarak radyasyon maruziyeti olmaktadır. Ayrıca damar girişi yapılan kasık veya kol bölgesinde kanama, kan toplanması veya enfeksiyon gelişebilir.

BT Anjiyo nasıl yapılır?

Teknik açıdan bakıldığında, BT koroner anjiyografi, hasta uyanıkken ve 10-12 saniye süreyle nefesini tutarken yapılır. Kol ya da ellerdeki toplar damarlar (ven) yoluyla verilen iyotlu kontrast madde ile görüntüler elde edilir. İşlemin kısa bir hazırlık dönemi vardır.

BT anjiyo tehlikeli mi?

Tetkik son derece güvenli. Çok kısa bir sürede tamamlanıyor. Riski yok denecek kadar az. Eğer kullanılan radyokontrast maddeye alerjiniz yoksa "sıfır risk" taşıdığı bile söylenebilir.