İşitme testi grafiği nasıl okunur?

İçindekiler:

  1. İşitme testi grafiği nasıl okunur?
  2. Sağlıklı bir kulak kaç desibel?
  3. Odyometri nasıl yorumlanır?
  4. Saf ses Odyometri testi ne için kullanılır?

İşitme testi grafiği nasıl okunur?

Odyogramın Okunuşu Yüksek frekanslı ince sesler grafiğin sağ tarafında, alçak frekanslı kalın sesler ise grafiğin sol tarafında yer alır. Grafiğin üst tarafı düşük şiddetli yumuşak sesleri ifade ederken grafiğin alt tarafı ise yüksek şiddetli güçlü sesleri ifade eder.

Sağlıklı bir kulak kaç desibel?

Aynı zamanda ses kaynağına ne kadar yakınında olursanız o kadar fazla etkilenirsiniz. Sesin duyma derecelerinin desibelleriniz seviyesi ile beraber 500, 10 Hz frekanslarında aritmetik ortalaması alınarak oluşturulan ortalama değerler; 0-25 dB arasında ise Normal işitme.

Odyometri nasıl yorumlanır?

Yapılan test sonucunda kişinin 500-1000-2000-4000 Hz ortalamaları alınarak saf ses işitme eşiği ortalaması belirtilir. 25 dB'ye kadar olan değerler normal kabul edilirken 25 dB'den yüksek değerler işitme kaybının belirtisidir. -Çok ileri derece kayıplar 91 dB'den yukarı olan işitme kayıplardır.

Saf ses Odyometri testi ne için kullanılır?

Saf ses odyometrisi, her iki kulağın farklı frekanslarda duyabildiği minimum ses şiddetini belirler. Ses geçirmez bir kabinde hastaya özel bir kulaklık aracılığıyla sesler dinletilir. Buton yardımıyla hastanın bu sesleri duyup duymadığı veya ne kadar duyduğu hakkında fikir sahibi olunabilir.