Mutat taşıt ücreti nedir?

İçindekiler:

  1. Mutat taşıt ücreti nedir?
  2. Yol parası nasıl alınır?
  3. Alınan sevk kağıdı kaç gün geçerlidir?
  4. Online şahıs sağlık yolluğu ödemesi nedir?
  5. Ziraat askerlik yol parası nasıl alınır?
  6. Sevk almak ne demek?

Mutat taşıt ücreti nedir?

Mutat Taşıt: İki mahal arasında gidip gelmeye en uygun, kullanılması mutat ve ekonomik olan (otobüs, dolmuş vs.) taşıtlardır. Kişilerin özel araçları ile sağlık hizmeti sunucusuna gidiş ve dönüşlerinde mutat taşıt ücreti ödenir.

Yol parası nasıl alınır?

Şubeye giden kişilerin T.C kimlik numarası ile ücreti alması mümkündür. Aynı zamanda kişilerin PTT'lerin ATM'lerinden kartsız olarak yol ücretini alması mümkündür. Tercihe göre askerlerin PTT şubelerine veya ATM'lere giderek gerekli yol parasını alması mümkündür.

Alınan sevk kağıdı kaç gün geçerlidir?

1- Tedavi Yardımına İlişkin Uygulama Tebliği 2.4. maddesinin son fıkrası "Sevk işlemleri, şehir içi sevklerde 3 (üç) işgünü, şehir dışı sevklerde 5 (beş) işgünü geçerlidir." hükmü uyarınca sevkler şehir içinde 3 sehir dışında 5 gün süre ile geçerlidir. Bu düzenleme sağlık kurum veya kuruluşuna başvuruya ilişkindir.

Online şahıs sağlık yolluğu ödemesi nedir?

Yolluk ödemesi, genel sağlık sigortası bulunanların ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin, müracaatta bulundukları sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusunda yapılan diş hekimi ya da hekimin muayenesi veya tedavisinin ardından gerekli teşhis ya da tedavi cihazlarının veya ilgili branş uzmanının olmaması gibi zorunlu ve tıbbi ...

Ziraat askerlik yol parası nasıl alınır?

Askerlik yol parası PTT şubelerine yatırılmaktadır. PTT şubelerinden ya da PTT ATM'lerinden kartsız işlem menüsü aracılığı ile askerlik yol parasını çekmek mümkündür. Paranın alınabilmesi için kimlik numarası yeterli olmaktadır. Diğer yandan Ziraat Bankası üzerinden de askerlik yol paraları çekilebilmektedir.

Sevk almak ne demek?

Askerlik başvurusu yapan ya da askerlik çağında olan erkekler için düzenlenen belgelerde bulunan sevk başlangıç tarihi ifadesi, askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin başlangıcını belirtiyor.