Kanal tedavisi yapılan diş ağrırsa çekilir mi?

İçindekiler:

  1. Kanal tedavisi yapılan diş ağrırsa çekilir mi?
  2. Kanal tedavisi yapılan diş neden kararır?
  3. Kanal tedavisi yapılan dişin rengi değişir mi?
  4. Kanal tedavisi yapılan diş neden Siyahlaşır?

Kanal tedavisi yapılan diş ağrırsa çekilir mi?

Kanal tedavisi sonrası diş ağrısı zamanla azalacak ve kaybolacaktır. Daha uzun süre devam eden ağrılar için tekrar diş röntgeni çekilmesi istenir. Kanal tedavisi sonrası ağrı genellikle yanlış yapılan tedavi sonrası oluşabilir. Bu durum düzeltilebilecek bir durumdur.

Kanal tedavisi yapılan diş neden kararır?

Kanal Tedavisinde Diş Renginin Koyulaşması Kanal tedavisi işleminin uygulandığı diş bir nevi mumyalanmış diştir. Dişin kendi canı olan pulpa yoktur. Dişin kökündeki sinirler alınır ve içine konulacak olan özel bir malzemeyle doldurulur. Diş bu işlemden sonra ölü bir diş olacağı için dişin rengi zaman içinde koyulaşır.

Kanal tedavisi yapılan dişin rengi değişir mi?

Kanal tedavisinden sonra, çoğu zaman dişlerde renk değişikliği oluşur. Bu renk değişimi arka dişlerde sorun oluşturmaz ancak ön dişlerde estetik problemlere yol açar. Ön dişlerde bazen koyu kahverengine varan değişimler gözlenebilir.

Kanal tedavisi yapılan diş neden Siyahlaşır?

Kanal Tedavisinde Diş Renginin Koyulaşması Dişin kökündeki sinirler alınır ve içine konulacak olan özel bir malzemeyle doldurulur. Diş bu işlemden sonra ölü bir diş olacağı için dişin rengi zaman içinde koyulaşır.