Draco Malfoy kötü bir karakter mi?

İçindekiler:

  1. Draco Malfoy kötü bir karakter mi?
  2. Draco Malfoy nasil kokuyor?
  3. Snape Hermione yi neden sevmiyor?
  4. Harry Potter nasıl kokuyor?
  5. Albus Dumbledore Kelid aynasında ne görüyor?
  6. Severus Snape neden saçını yıkamıyor?
  7. Harry Potter aşk iksiri nedir?

Draco Malfoy kötü bir karakter mi?

Draco Malfoy'u kibirli, ön yargılı, diğer öğrencilere ve özellikle de Hermione'ye karşı oldukça kaba biri olarak tanıdık ancak işin aslı bu kadar da kötü değil. Burada, şüphesiz çekilmez biri olan ancak kesinlikle kötücül olmayan Draco'nun karakterine yakından bir bakış atacağız.

Draco Malfoy nasil kokuyor?

Kız, vanilya gibi kokuyor ancak üstüne sinmiş hafif bir yağmur kokusu da var.

Snape Hermione yi neden sevmiyor?

Seri boyunca Severus Snape karakterinin Hermione'yi taktir etmemesi ve sevmemesinin nedeni aşık olduğu Lily karakterinin “en parlak cadı” ünvanının Hermione'ye geçmesini istememesidir.

Harry Potter nasıl kokuyor?

Aynı şekilde Harry'nin de burnuna gelen kokular şeker pekmezi pastası kokusu, süpürgesinin tutma yerinin kokusu ile bir çiçek kokusuydu. Bu koku Kovuk'ta aldığı bir kokuydu ve hatta bunun Ginny'yi süpürgesiyle uçarken izlediğinde duyduğu hanımeli kokusu olabileceği düşünülüyor.

Albus Dumbledore Kelid aynasında ne görüyor?

Harry Potter ve Felsefe Taşı'nda Dumbledore'un gizemli yanıyla tanışmıştık. Peki ya esrarengiz Kelid Aynası karşısında verdiği cevap ne anlama geliyordu? “Bir çift yün çorap.” Felsefe Taşı'nda Dumbledore'un Harry'ye, yüz yüze ilk sohbetlerinde Kelid Aynası'nda gördüğünü söylediği şey buydu.

Severus Snape neden saçını yıkamıyor?

Severus Snape'in saçlarının yağlı olmasının nedeni Lily Evans onun saçlarına dokunduğundan beri Snape'in bir daha saçlarını yıkamamış olmasıdır.

Harry Potter aşk iksiri nedir?

Yazının başında andığımız ve Melez Prens'te karşımıza çıkan iksir hocası Horace Slughorn, öğrencilerine aşk iksirleri hakkında ders verirken, en güçlü aşk iksiri olan Amortentia'nın ilginç bir özelliğinden de bahsetmişti. Bu iksir herkese çekici bulduğu şeylerle bağlantılı olarak farklı kokuyormuş.