Naproksen ilacı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Naproksen ilacı ne işe yarar?
  2. Naprosyn kimler kullanamaz?
  3. Naprosyn Etkisi ne zaman başlar?
  4. Apranax plus 550 mg ne işe yarar?

Naproksen ilacı ne işe yarar?

Naproksen bir non-steroidal anti-enflamatuvar ilaçtır (NSAİİ). Hafiften orta seviyeye kadarki ağrı, ateş, enflamasyon ve osteoartrit, romatoid artrit, psoriyatik artrit, gut, yaralanma, aybaşı krampları ve tendinit gibi durumların yol açtığı sertliklerin tedavisinde kullanılır.

Naprosyn kimler kullanamaz?

NAPROSYN CR, naproksen veya naproksen sodyum içeren reçeteli ve reçetesiz satılan ürünlere karşı alerjik reaksiyonları olan hastalarda kontrendikedir. Ayrıca aspirin veya diğer nonsteroidal antiinflamatuvar/analjezik ilaçların astım sendromu, rinit ve nazal polip oluşturduğu hastalarda da kontrendikedir.

Naprosyn Etkisi ne zaman başlar?

750 mg olanının (cr - controlled release) prospektüsünde günde 1 adet alınması tavsiye olunan ilaç. kullanım tecrübelerime göre 1 saat içinde etkisini göstermektedir.

Apranax plus 550 mg ne işe yarar?

Apranax travma sonrası ya da farklı nedenlerle eklemlerde ve kaslarda oluşan ağrı, hassasiyet, ödem, eklem tutukluğu ve iltihabın tedavisinde reçete edilen bir ilaçtır. Diş ağrısı ve baş ağrısı gibi hafifi ve orta dereceli ağrılarda, cerrahi sonrası iyileşme süreci ağrılarında ve ateş düşürücü olarak da kullanılabilir.