Motor rodaj ne demek?

İçindekiler:

  1. Motor rodaj ne demek?
  2. Sağır kalan motor nasıl açılır?
  3. Motor rodaj kaç km?
  4. Rodaj yaparken nelere dikkat edilmeli?

Motor rodaj ne demek?

Yeni, sıfır kilometre alınan motosikletlerde motor kısmında yer alan sistemlerin ve parçaların birbiriyle uyum sürecinde çalışabilmeleri için “Motor Açma” yada bir başka deyişle “Rodaj” işlemi uygulanması yapılır. Rodaj döneminin avantajı ise kullanıcının motosiklete alışma sürecidir. ...

Sağır kalan motor nasıl açılır?

Sağırlaşan motorları açmak için uzun bir yola çıkılıp bir yavaş yavaş yüksek hıza çıkılmalıdır. Devir yüksek tutulmalıdır. Bu işlem tekrarlandıkça motor eski performansına kavuşur. Bakımlar zamanında yapılırsa bir problem teşkil etmez.

Motor rodaj kaç km?

Motosikletinizi azami olarak 50 km/h hız ve 5 Bin devir üzerinde kullanmamanız gerekir. İlk 300-500 KM arası motosikletinizi zorlamadan dikkatli kullanmalısınız. İlk bakımdan hemen sonra yeni yağa alıştırıp ondan sonrası için motosikletin devrini yüksek tutmaya başlayın. 6-7 bin devirde sürmeye başlayın.

Rodaj yaparken nelere dikkat edilmeli?

Motor rodaj kısaca, aracın ilk dönemde daha dikkatli ve fazla zorlanmadan kullanılması temeline dayanıyor. Bunun için ilk başlarda araç kullanılırken yüksek devirde uzun süre kalmamalı, ani ara hızlanmalardan kaçınmalı, yüksek hızlara çıkmamalı ve ani ya da sert frenden uzak durmalısınız.