Bisiklet levhaları ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Bisiklet levhaları ne anlama gelir?
  2. Mavi trafik levhaları nedir?
  3. T trafik levhası ne demek?
  4. Trafik işaret levhaları ne işe yarar?
  5. Mavi bisiklet levhası ne anlama gelir?

Bisiklet levhaları ne anlama gelir?

Bisiklet Giremez Levhası TT-8: Bisiklet girişinin yasak olduğunu bildirir. Bisiklet girişinin diğer trafik tehlikelerine sebep olacağı veya motorlu taşıt trafiği açısından tehlikeler oluşturabileceği durumlarda kullanılır.

Mavi trafik levhaları nedir?

Mavi trafik levhaları: Trafik tanzim gurubunda bulunan, trafiğin akışı ve uyulması gereken kuralları bildiren trafik işaretleridir.

T trafik levhası ne demek?

Bu trafik levhaları T ile başlıyor. Sağa Tehlikeli Viraj (T-1a): Yolun sağında tehlikeli bir viraj çıkacağı ve yavaş hareket edilmesi gerektiğini belirtiyor. Sola Tehlikeli Viraj (T-1b): Yolun solunda tehlikeli bir viraj ile karşılaşılacağını ve hızınızı azaltmanız gerektiğini belirtiyor.

Trafik işaret levhaları ne işe yarar?

Trafik işaret levhaları, yaya ve araçların olduğu yollarda, trafik düzeninin sağlayan önemli gereçlerdir. Bu levhalar sayesinde kargaşalar engellenmekte, can ve mal güvenliği de korunmaktadır.

Mavi bisiklet levhası ne anlama gelir?

Mecburi Bisiklet Yolu Levhası TT-38a: Bisikletlilerin bisiklet yolunu kullanmak zorunda olduklarını ve diğer araçların aynı yolu kullanma haklarının olmadığını bildirir. Mecburi Bisiklet Yolu Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.