Geçici dolgu fiyatı ne kadar?

İçindekiler:

  1. Geçici dolgu fiyatı ne kadar?
  2. Geçici diş dolgusu ne kadar dayanır?
  3. Gecici dolgu duser mi?
  4. Gecici dolgu agri yapar mi?
  5. Dolgunun sızlaması normal mi?
  6. Geçici dolgu kaç gün ağrır?

Geçici dolgu fiyatı ne kadar?

Gümüş amalgam diş dolgu fiyatları 400 TL ile 450 TL, Kompozit reçine diş dolgu fiyatları 500 TL ile 600 TL arasında iken, porselen diş dolgusu fiyatları ise 1000 TL ile 1200 TL arasındadır. Fiyatlar bilgilendirme niteliğinde olup, kişiye ve tedaviye göre değişebilmektedir.

Geçici diş dolgusu ne kadar dayanır?

Kanal tedavisi sırasında hastaların yemek yerken zorlanmamaları amacıyla yapılan dolgu yapıldıktan kısa süre sonra donar ve katılaşır. Geçici dolgu süresi kullanılan malzeme ve uygulanan yönteme göre değişiklik gösterebilir. Ancak genellikle maksimum 30 gün dayanacak şekilde yapılırlar.

Gecici dolgu duser mi?

Geçici dolgu çok basit bir işlemdir. Normal dolguda kullanılan dolgudan daha yumuşak ve bazen karanfil tadı veren bir yapıya sahiptir. Ancak geçici dolgu uzun süreli kullanılamaz; kırılır, düşer ya da yıpranır.

Gecici dolgu agri yapar mi?

Geçici dolgu yapıldıktan sonra bir iki gün kadar diş hassasiyeti oluşabilmektedir. Bu sebeple, ilk günlerde çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerekir. Dolgu uygulamasının ardından yaşanabilecek ağrı ihtimallerine karşı, diş hekiminiz size ağrı kesici önerecektir.

Dolgunun sızlaması normal mi?

Dolgu tamamlandıktan sonra ilk birkaç hafta dolgu uygulanan dişin ağrıması, hassaslaşması ve sızlaması normal kabul edilmektedir. Çünkü çürük temizleme uygulaması esnasında, dişin damar sinir ağının mevcut olduğu pulpa bölümüne yaklaşılır.

Geçici dolgu kaç gün ağrır?

Geçici dolgu yapıldıktan sonra bir iki gün kadar diş hassasiyeti oluşabilmektedir.