Akşam sefası ağacı nasıl yetiştirilir?

İçindekiler:

  1. Akşam sefası ağacı nasıl yetiştirilir?
  2. Akşam sefası çiçeği hangi ayda dikilir?
  3. Melisa çiçeği nasıl Köklenir?
  4. Melisa çiçeği ne zaman ekilir?

Akşam sefası ağacı nasıl yetiştirilir?

Akşam sefası çiçeği her ne kadar geceleri çiçek açıyor olsa da güneşi çok sever. Bu yüzden onları güneşli bir ortamda tutarak daha fazla verim alabilirsiniz. Ek olarak su geçirebilen toprak türleri kullanılarak yetiştirilmesi durumunda çok daha iyi sonuç verebilir.

Akşam sefası çiçeği hangi ayda dikilir?

Bakımı oldukça kolaydır ve susuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Çok yıllık olan bitki tohumlarını dökerek çoğalır. Yazın açan çiçekleri kış aylarına kadar çiçekli kalır. -Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs,haziran ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir.

Melisa çiçeği nasıl Köklenir?

Esnek dallarından birini koparmadan eğerek bir bölümünü toprağa gömdüğünüz takdirde birkaç hafta içinde köklendiğini göreceksiniz. Köklenen kısmı alarak yetiştirmek istediğiniz yere ekebilirsiniz. Kolonya çiçeği dip sürgünü veren bir bitkidir. Bu sürgünler aynı kalitede çiçek veren dallar verir.

Melisa çiçeği ne zaman ekilir?

Melisa Ağacı Ne Zaman Dikilir? Melisa ağacı ilkbahar da dikilmesi gereken bir ağaçtır. Zamanında dikilen melisa ağacı, ilkbahar sonlarına doğru çiçek vermeye başlar.