Cihanbeyli Konya nüfusu ne kadar?

İçindekiler:

  1. Cihanbeyli Konya nüfusu ne kadar?
  2. Konya Cihanbeyli Belediye Başkanı kim?
  3. Konya Cihanbeyli Neyi Meşhur?
  4. Cihanbeyli kurt mu?
  5. Cihanbeyli Tuz Gölü arası kaç km?
  6. Cihanbeyli'de ne yapılır?
  7. Konya Bozbaşı Yemeği nasıl yapılır?
  8. Cihanbeyli Türk mü?
  9. Cihanbeyliden Tuz Gölü'ne nasıl gidilir?
  10. Konya Tuzgolu arası kaç kilometre?
  11. Cihanbeyli ismi nereden gelir?
  12. Cihanbeyli ne zaman ilçe oldu?

Cihanbeyli Konya nüfusu ne kadar?

Cihanbeyli nüfusu 2020 yılına göre 52.110. Bu nüfus, 26.053 erkek ve 26.057 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: P,00 erkek, P,00 kadındır.

Konya Cihanbeyli Belediye Başkanı kim?

2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde Cihanbeyli İlçe Belediye Başkanlığını kazanan Mehmet Kale, Valimiz Sayın Cüneyit Orhan TOPRAK'ı ziyaret etti.

Konya Cihanbeyli Neyi Meşhur?

Cihanbeyli geleneksel yemekleri halen yaygın yapıldığı ender yerlerden birisidir. Cihanbeyli mutfağında un, sebze ve et ağırlıklı olarak kullanılır. Yörenin tanınmış yemekleri arasında Katık Çorbası, Et Topalağı, Macir Topalağı, Kavurga, Su Böreği, Arap Aşı, Tirit, Calla, Erişte, Cılbır, Kırıntı, Höşmerim sayılabilir.

Cihanbeyli kurt mu?

Cihanbeyli ilçesi Konya sınırları içersinde Türk ve Kürt nüfusun birbirine yakın olduğu iki ilçeden biridir. 51 bin civarı nüfusu vardır. ... Bunun yanında ilçe merkezine uzak ve nüfusu çok fazla olan Türk kasabaları da vardır. Türk nüfusunu Türkmenler, Kırım Tatarları, Yörükler ve Özbekler oluşturur.

Cihanbeyli Tuz Gölü arası kaç km?

80 km Tuz Gölü/Uzunluk

Cihanbeyli'de ne yapılır?

Cihanbeyli Gezilecek Yerler
  • Cihanbeyli.
  • Tuz Gölü
  • Tuz Gölü Konya.
  • Tersakan Gölü
  • Celil Boğazı – Peri Bacaları
  • Tuz gölü müzesi.
BE

Konya Bozbaşı Yemeği nasıl yapılır?

Sabah suyunu dökün ve nohutlar yıkayın.Soğanı ince doğrayıp kavurun.Sarıkök, pulbiber, salça ilave edip karıştırın.Patatesleri iri kuşbaşı olarak doğrayıp ilave edin.Ben dana eti kullandım. 45 dakika düdüklü tencerede pişirip yemeğe öyle ilave edin.Siz de kullandığınız ete göre pişirme sürenizi ayarlayın.Nohutları da ...

Cihanbeyli Türk mü?

Cihanbeyli ilçesi Konya sınırları içersinde Türk ve Kürt nüfusun birbirine yakın olduğu iki ilçeden biridir. 51 bin civarı nüfusu vardır. Cihanbeyli aynı zamanda Türkiye'nin toprak olarak en büyük birkaç ilçesinden biridir.

Cihanbeyliden Tuz Gölü'ne nasıl gidilir?

Konya'dan gelecek olanlar Konya Kavşağının sağında kalan Cihanbeyli ilçesine gelerek Tuz Gölü'ne ulaşabilirler. Özel araçları ile gelemeyenler ise Konya otobüsleri kullanılarak Cihanbeyli ilçesine gitmeniz gerekiyor. İlçeden Tuz Gölü'ne gelen dolmuşlar bulunmaktadır.

Konya Tuzgolu arası kaç kilometre?

Konya üzerinden geliyorsanız, Konya Tuz gölü kaç km sorusunun cevabı 169 Km.

Cihanbeyli ismi nereden gelir?

Böğrüdelik Köyü'ne Canbeg Aşireti yerleşir... Böğrüdelik 1928 yılında canbegan aşiretinden ilham alınarak Cihanbeyli adıyla ilçe merkezi olur...

Cihanbeyli ne zaman ilçe oldu?

Böğrüdelik Köyüne Canbegli Aşireti yerleşir. Böğrüdelik 1928 yılında ilçe merkezi olur. Cihanbeyli'de "Mürseli Efendi" Nahiyesi adını alarak bu ilçeye bağlanır. 1929 yılında Böğrüdelik'ten ilçelik kaldırılır, Mürseli Efendi Bucağı ilçe olur.