Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar tazminat ne demek?

İçindekiler:

  1. Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar tazminat ne demek?
  2. Takipsizlik kararı nasıl tebliğ edilir?
  3. Kovuşturmaya yer olmadığı kararı ne demek?
  4. Icra Takipsizlik ne demek?
  5. Icra dosyasında kapali Takipsizlik ne demek?
  6. Dosya durumu kapali ne demek?

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar tazminat ne demek?

Kovuşturmaya yer olmadığına dair karar (KYOK), diğer bir deyişle takipsizlik kararı; Cumhuriyet savcısı tarafından yürütülen soruşturma neticesinde şüpheli kişi hakkında kovuşturma olanağı veya yeterli şüphe oluşturacak delil bulunmaması nedeniyle ceza mahkemesinde kamu davası açılmasına gerek görülmemesini ifade eder ...

Takipsizlik kararı nasıl tebliğ edilir?

Takipsizlik Kararına İtiraz Kabul Edilmezse İtirazı kabul etmeyen sulh ceza hakimliği, bunu gerekçesi ile C. savcısına da bildirir. İtiraz eden kişi giderlere mahkum edilir. Bu karar itiraz edene ve şüpheliye tebliğ edilir.

Kovuşturmaya yer olmadığı kararı ne demek?

Buna göre; “Cumhuriyet savcısı, soruşturma evresi sonunda, kamu davasının açılması için yeterli şüphe oluşturacak delil elde edilememesi veya kovuşturma olanağının bulunmaması hâllerinde kovuşturmaya yer olmadığına karar verir.'' Bu karar, uygulamada takipsizlik kararı olarak adlandırılmaktadır.

Icra Takipsizlik ne demek?

İcra dosyası kapalı takipsizlik kararı, alacaklı kişinin bir yıl boyunca dosya ile ilgili herhangi bir işlem yapmaması halinde uygulanmaktadır. Bu durum icra dosyası takipsizlik nedeni ile düşmesi anlamına gelmektedir.

Icra dosyasında kapali Takipsizlik ne demek?

İcra dosyası kapalı takipsizlik kararı, alacaklı kişinin bir yıl boyunca dosya ile ilgili herhangi bir işlem yapmaması halinde uygulanmaktadır. Bu durum icra dosyası takipsizlik nedeni ile düşmesi anlamına gelmektedir. Ancak, alacaklı tarafın süreci yeniden başlatma hakkı bulunmaktadır.

Dosya durumu kapali ne demek?

Kararın üst mahkemelere başvurularak ya da başvurulmadan kesinleşmesi halinde ise dosya durumu kapalı hale gelir. İstinaf yoluna başvurulması halinde dosya durumu istinafta olarak görünür.