X-Tronic ne demek?

İçindekiler:

  1. X-Tronic ne demek?
  2. Clio X-Tronic ne demek?
  3. Qashqai X-Tronic ne demek?
  4. Renault X-Tronic kaç vites?
  5. DSG şanzıman ne demek?
  6. Qashqai hangi şanzımanı kullanıyor?
  7. Nissan Qashqai hangi otomatik şanzıman?
  8. EDC şanzıman kaç vites?

X-Tronic ne demek?

Nissan'ın süperminisi Micra'dan büyük SUV'u Infiniti QX60'a kadar yaygın olarak kullandığı X-Tronic şanzıman sürekli değişken oranlara sahip. ... Yani 1. ya da 5. vites yok; daha açık bir ifade ile örnek olarak 6 ileri vites kutusunda olduğu gibi şanzıman 6 sabit oranı atlayarak ziyaret etmiyor.

Clio X-Tronic ne demek?

DİZEL MOTORDA OTOMATİK ŞANZIMAN OLMAYACAK Dizel motor seçenekleri ve 1 litrelik 72 beygir gücündeki benzinli ünitede otomatik şanzıman sunulmuyorken, 1.0 litre TCE 100 beygirlik motor X-Tronic adı verilen CVT otomatik şanzıman ile, 1.3 litre TCE 130 beygirlik ünite ise EDC çift kavramalı motor ile satın alınabilecek.

Qashqai X-Tronic ne demek?

Türkiye'de küçük hacimli benzinli ve dizel motor alternatifleriyle pazara sunulan yeni Qashqai, bu sefer 1.6 litrelik turbo beslemeli dizel motor seçeneğiyle konuğumuz oldu. 130 beygir güç ve 320 nm tork üreten motor, benzerleri arasındaki en güçlü seçeneklerden biri. 7 ileri hale getirilmiş X-Tronic isimli CVT tipi ...

Renault X-Tronic kaç vites?

Bu motor şu seçeneklerle sunulmaktadır: Manuel 5 ileri vites- 1. bg. X-Tronic otomatik vites- 1.0 TCe X-Tronic.

DSG şanzıman ne demek?

DSG şanzıman, çift kavramalı bir şanzıman türüdür. Pek çok kaynakta doğrudan çift kavramalı şanzıman olarak da geçer. DSG kısaltmasının açılımı ise İngilizce Direct Shift Gearbox şeklindedir.

Qashqai hangi şanzımanı kullanıyor?

1.3 litre DIG-T benzinli motoru ilk kez Qashqai modelinde kullanan marka; söz konusu modeli 6 vitesli manuel ve tamamen yeni geliştirilen 7 vitesli Çift Kavramalı Şanzıman (DCT) seçenekleri ile sunuyor. Manuel vitesli versiyon 260 Nm torka sahipken, çift kavramalı otomatik vitesli versiyonu 270 Nm torka sahip.

Nissan Qashqai hangi otomatik şanzıman?

Nissan'ın Qashqai'da kullandığı X-Tronic isimli CVT şanzıman işte tam da böyle bir şanzıman.

EDC şanzıman kaç vites?

Renault markasının geliştirdiği bu yarı otomatik sistemde 6 ileri vites söz konusudur. İkili kavrama sistemi ile çalışan EDC şanzımanda ilk kavrama 1, 3, ve 5 ileri, ikinci kavrama da 2,4 ve 6 ileri için çalışır. Manuel vitesli araçlarda tork konventörü aracın hangi güçle devam edeceğini belirler.