Sevda Yüklü Kervanlar söz müzik kime ait?

İçindekiler:

  1. Sevda Yüklü Kervanlar söz müzik kime ait?
  2. Müslüm filmi şarkıları kim söyledi?
  3. Bebili Mehmet Kimdir?
  4. Baharı bekleyen kumrular gibi kim yazdı?
  5. Ferdi Tayfurun şarkılarını kim yazdı?
  6. Müslüm Gürses Adana hangi mahalle?
  7. Baharı bekleyen kumrular gibi hangi yıl?
  8. Canım dediklerim yazarı kimdir?

Sevda Yüklü Kervanlar söz müzik kime ait?

Plağın orijinal basımlarında Sevda Yüklü Kervanlar ve Vurma Güzel Vurma şarkılarının söz ve müziği Müslüm Gürses, plağın diğer orijinal basımlarında da Sevda Yüklü Kervanlar şarkısının söz ve müziği Mehmet Genç olarak belirtilmiş ve Gürses o dönemlerde Bebili Mehmet olarak da tanınan Mehmet Genç sayesinde ünlenmiş ve ...

Müslüm filmi şarkıları kim söyledi?

"Filmdeki şarkıları Timuçin Esen söyledi, neden Müslüm Gürses'in sesi kullanılmadı?" diye. Sonuçta bu bir 'Müslüm Gürses' filmi. Haklı bir soru. Yapımcı Mustafa Uslu ise akıllardaki soru işaretlerini giderecek bir açıklama yapmış.

Bebili Mehmet Kimdir?

Rahmetli Bebili Mehmet (Adanalı sanatçı Mehmet Genç) vardı 'Sevda Yüklü Kervanlar'ın bestekarı. Sevda Yüklü Kervanlar şarkısını Müslüm abiye ezberlettiler. Bunun yanında o günün birçok türküsünü de ezberlettiler. Müslüm abiyi o zaman Adana'da Ulus Parkı'nda aile çay bahçesinde programlara çıkartmaya başladılar.

Baharı bekleyen kumrular gibi kim yazdı?

"Tanrım Beni Baştan Yarat", "Hangimiz Sevmedik", "Baharı Bekleyen Kumrular Gibi", "Senden Vazgeçmem" ve "Seni Yakacaklar" gibi unutulmaz şarkılara sözleriyle hayat veren, şarkıcı, söz yazarı ve şair Tekintüre, 1953'te Adıyaman'ın Besni ilçesinde dünyaya geldi.

Ferdi Tayfurun şarkılarını kim yazdı?

Besteler yaparak müzik kariyerinde ilerlediği yıllarda nikahlı olduğu Zeliha Hanım ile mütevazı bir törenle 1974 yılında evlenen Tayfur'un ilk plağı iyi satış yapmış ama ancak maddi sıkıntıları nedeniyle Elenor Plak'ın sahibi Atilla Alpsakarya'nın girişimiyle sanatçının bestelediği iki şarkı Gülden Karaböcek'e satılmış ...

Müslüm Gürses Adana hangi mahalle?

Adana Hürriyet Mahallesi'ne taşındırlar. Gürses, şarkıcılığa 1962 yılında nota, usul üslup ve şan dersleri alarak başladı. 1965 yılında küçük yaşta Adana'da bir çay bahçesinde şarkılar söyledi ve aynı zamanda halkevine de gitti. Terzi çıraklığı ve kunduracılık yaptı, o yıllarda bir gazinoda sahneye çıktı.

Baharı bekleyen kumrular gibi hangi yıl?

1978'de bestelediği 'Baharı Bekleyen Kumrular Gibi'yi 45'lik yaptı, yer yerinden oynadı, yılın şarkısı oldu, Coşkun Sabah da yılın bestecisi. Arkasından 'İşte Bizim Hikayemiz' patladı.

Canım dediklerim yazarı kimdir?

Ali Tekintüre (55), arabesk müziğin şarkı sözü yazarı. Tanrım Beni Baştan Yarat, Baharı Bekleyen Kumrular Gibi, Canım Dediklerim, Seni Yakacaklar, Sürünüyorum, Senden Vazgeç Ali Tekintüre (55), arabesk müziğin şarkı sözü yazarı.