Erzincan'da kaç ilçe vardır?

İçindekiler:

  1. Erzincan'da kaç ilçe vardır?
  2. Refahiye de kaç köy var?
  3. Erzincan merkez kaç köyü var?
  4. Erzincan Refahiye Alevi mı?
  5. Erzincan yüzde kaçı Kürt?
  6. Refahiye nin eski adı nedir?

Erzincan'da kaç ilçe vardır?

ERZİNCAN ilçeleri alfabetik sırasına göre ÇAYIRLI, İLİÇ, KEMAH, KEMALİYE, MERKEZ, OTLUKBELİ, REFAHİYE, TERCAN, ÜZÜMLÜ, ilçeleridir.

Refahiye de kaç köy var?

Köy sayısı 119'dur. İlçeye, Erzincan Mutasarrıfı Şefik Paşa tarafından bolluk anlamına gelen Refahiye adı verilmiştir.

Erzincan merkez kaç köyü var?

Erzincan büyükşehir olmayan illerden biridir. Merkez ilçeyle birlikte 9 ilçesi bulunuyor. Bu ilçelere bağlı 155 mahalle ve 522 köy vardır.

Erzincan Refahiye Alevi mı?

Erzincan'da 320 Adet Alevi Köyü Bulunmaktadır. Bu Alevi köylerinin %95'i kürttür , ... Tercan , Çayırlı , Üzümlü , Otlukbelli , Kemah , Merkez 'de zaza grubundan kürt aleviler çoğunluk iken, Refahiye , İliç ve Kemaliye'de Kurmanc grubundan Kürt Aleviler Çoğunluktur.

Erzincan yüzde kaçı Kürt?

Ancak Doğuda yer alan iller içerisinde en az Kürt nufusunun yaşadığı ildir. Erzincan nüfusunun %90'ı Türk'tür. Geri kalan nüfus Zaza ve Kürt'tür. Aslinda Zaza ve Kürt nufusu içinde saydıklarımızın büyük kısmı kendini Türkmen olarak saymaktadır.

Refahiye nin eski adı nedir?

Eski adı Gercanis olan Refahiye 1884 yılında ilçe olmuştur. O tarihte Erzincan Mutasarrıfı olan şefik Paşa bu bölgeye geldiğinde buranın ormanın, suyunun ve havasının güzelliği dikkatini çeker. Bunun üzerine yabancı olan Gercanis adını kaldırarak “refah yer" manasına gelen “Refahiye" adını verir.