İşçi veya işveren derhal fesih hakkına sebep olan olayı öğrendikten sonra derhal fesih hakkını kullanma süresi ne kadardır?

İçindekiler:

  1. İşçi veya işveren derhal fesih hakkına sebep olan olayı öğrendikten sonra derhal fesih hakkını kullanma süresi ne kadardır?
  2. İşçi sözleşmeyi nasıl fesheder?
  3. Işcinin tek taraflı fesih hakkı var mı?
  4. Haklı nedenle ve geçerli nedenle fesih nedir?

İşçi veya işveren derhal fesih hakkına sebep olan olayı öğrendikten sonra derhal fesih hakkını kullanma süresi ne kadardır?

Altı iş günlük süre işçi ya da işverenin haklı feshe neden olan olayı öğrendiği günden itibaren işlemeye başlar. Olayı öğrenme günü hesaba katılmaksızın, takip eden iş günleri sayılarak altıncı günün bitiminde haklı fesih yetkisi sona erer.

İşçi sözleşmeyi nasıl fesheder?

Pratikte zaman zaman eylemli fesih yoluyla iş sözleşmesinin feshedildiği de bilinmektedir. Yani işçi sözlü yada yazılı bir beyanda bulunmadan, örneğin işyeri giriş kartını idarecilere teslim edip bir daha işe gelmemek suretiyle, iş akdini feshedebilir.

Işcinin tek taraflı fesih hakkı var mı?

ÖZETİ: Genel olarak iş sözleşmesini fesih hakkı, karşı tarafa yöneltilmesi gereken tek taraflı bir irade beyanı ile iş sözleşmesini derhal veya belirli bir sürenin geçmesiyle ortadan kaldırabilme yetkisi veren, bozucu yenilik doğuran bir haktır.

Haklı nedenle ve geçerli nedenle fesih nedir?

İş Kanununun 24. ve 25. maddelerinde düzenlenmiş bulunan haklı fesih nedenleri, iş ilişkisine devamı taraflardan biri için dürüstlük kuralları gereği çekilmez hale getiren nedenler olduğu halde, geçerli nedenler, İş Kanununun 25. maddesinde sayılan ve derhal feshi mümkün kılan, haklı neden derecesine ulaşmayan fakat ...