Simsar nedir ne iş yapar?

İçindekiler:

  1. Simsar nedir ne iş yapar?
  2. Simsar ne demek Osmanlıda?
  3. Komisyonculuk sözleşmesinde hangi temsil türü geçerli olur?
  4. Simsar ne demek örnek?
  5. Evlenme simsarlığı ne demek?
  6. Temsilcinin kendi adına fakat müvekkili hesabına işlem yapılmasının hukuki sonucu nedir?
  7. Alım satım komisyon sözleşmesi nedir?
  8. Bayılı ne demek?
  9. Osmanlıda istihbaratçılara ne denir?
  10. Simsar ne zaman ücrete hak kazanır?

Simsar nedir ne iş yapar?

Simsar çeşitli kuruluşların, toptancı ya da perakendeci tüccarların, tecrübeli olmadıkları ticarî işlemlerde başvurdukları bir aracıdır. Simsar ne bir tüccardır, ne de ücretli bir görevli. O, bankalara, sigorta şirketlerine, reklam ajanslarına, toptancı ya da perakendeci tüccarlara aracılık eden bir kimsedir.

Simsar ne demek Osmanlıda?

Hem terim hem de mecazi anlamda kullanılan bu sözcük dilimize Arapçadan geçmiştir. ... Mecazi anlamda simsar, herhangi bir konuda ya da iş dalında uzman ve deneyimli kimse anlamına gelir.

Komisyonculuk sözleşmesinde hangi temsil türü geçerli olur?

2-Komisyon Sözleşmesi. Komisyoncu TTK'da düzenlenen (bağlı olmayan) tacir yardımcılarından sayılmakta olup, dolaylı temsil yetkisine sahiptir.

Simsar ne demek örnek?

Bağımsız girişimciler ile ticari kurumlar arasında komisyonculuk yapan kişilere simsar denir. Aynı zamanda otogar gibi yerlerde bağlı olduğu otobüs firması için yolcu bulmaya çalışan kişiler için de simsar kelimesi kullanılır.

Evlenme simsarlığı ne demek?

Evlenme simsarlığı ise taraflar arasında simsarın devreye girerek, evliliğe olanak hazırlaması veya evlilik ilişkisinin kurulmasına aracılık etmesi amacıyla kurulan hukuki ilişkidir29. Evlenme simsarlığının en önemli özelliği simsarın bu işi ücretsiz yapmasıdır.

Temsilcinin kendi adına fakat müvekkili hesabına işlem yapılmasının hukuki sonucu nedir?

TBK m. 40 uyarınca yetkili bir temsilci tarafından bir başkası adına ve hesabına yapılan hukuki işlemin sonuçları, doğrudan doğruya temsil olunanı bağlar. Temsilci hukuki işlemi yaparken bu sıfatını bildirmezse, hukuki işlemin sonuçları bizzat kendisine ait olur.

Alım satım komisyon sözleşmesi nedir?

Alım veya satım komisyonculuğu, komisyoncunun ücret karşılığında, kendi adına ve vekâlet verenin hesabına kıymetli evrak ve taşınırların alım veya satımını üstlendiği sözleşmedir. 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu'nda düzenlenen komisyon sözleşmesine, TBK'da yer alan özel hükümler saklı kalmak kaydıyla, vekâlet hükümleri ...

Bayılı ne demek?

Bayılma veya diğer bir adıyla senkop hemen hemen her yaşta görülebilen beyine ulaşan kan akımındaki azalmaya bağlı olarak meydana gelen bir durumdur. Pek çok nedene bağlı olabilen bayılma hali genellikle oksijen seviyesindeki düşüşün etkisiyle ortaya çıkar.

Osmanlıda istihbaratçılara ne denir?

Evvelden bu işleri yapanlara 'hafiye' denildiğini de biliriz. Eskiden istihbaratçılara hafiye denilmesinin sebebi elbette bu işlerin çoğunlukla gizli yapılmasından kaynaklıdır zira hafiye 'hafâ' kökünden gelir. Hafâ da 'gizlilik' demektir.

Simsar ne zaman ücrete hak kazanır?

Buna göre simsar, faaliyette bulunduğu bir iş, sözleşme ile neticelendiği anda ücrete hak kazanır. Sözleşmenin kurulması ücrete hak kazanma açısından yeterlidir. Simsarlık sözleşmesinde sözleşmenin kurulmasından sonraki bir dönemde ücrete hak kazanılacağı da kararlaştırılabilir.