DASK primi neye göre hesaplanır?

İçindekiler:

  1. DASK primi neye göre hesaplanır?
  2. DASK sigorta internetten yapılır mı?
  3. DASK zararın ne kadarını karşılar?
  4. Deprem sigortası ne kadar karsilar?

DASK primi neye göre hesaplanır?

Zorunluk Deprem sigortasından primler, Dask kurumu tarafından metrekare bazlı belirlenir. Belirleme esnasında güncel inşaat metrekare maliyet rakamları, konutun bulunduğu bölgenin deprem risk bilgileri, bina inşaa yılı ve metrekare bilgileri dikkate alarak hesaplama yapılır.

DASK sigorta internetten yapılır mı?

Evet, internetten DASK poliçesi yenileme işlemi yeni bir poliçe satın alınabildiği gibi yapılır. TC Kimlik numaranız ve mevcut DASK poliçe numaranız ile online DASK yenileme işlemini yapabilirsiniz.

DASK zararın ne kadarını karşılar?

Yani, oluşan hasarın yüzde 2'sine kadar olan tutarı sigorta ödemiyor, üzerini karşılıyor. Örneğin, konutun sigorta bedeli 100 bin liraysa, konutta oluşan 2 bin liraya kadar zararı sigortalı kendi karşılar; eğer üzerinde bir zarar oluşmuşsa DASK üzerini öder.

Deprem sigortası ne kadar karsilar?

Zorunlu Deprem Sigortası,binanızdaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılar. DASK her yıl inşaat maliyetlerindeki artışa göre belirlediği azami bir tutarda teminat sağlar. DASK tarafından verilen azami teminat tutarı, tarihinden itibaren bütün yapı tiplerinde 190 Bin TL'dir.