Egzoz emisyon sistemi arızası neden olur?

İçindekiler:

  1. Egzoz emisyon sistemi arızası neden olur?
  2. Egzoz emisyonu nasıl düşer?
  3. Eksoz arıza lambası neden yanar?
  4. Katalitik konvertör arızası neden olur?
  5. Katalitik konvertör arızası nasıl anlaşılır?

Egzoz emisyon sistemi arızası neden olur?

Partikül filtresi (DPF), katalitik konvertör (Katalizör) tıkalı ise motor yanan gazları dışarı atmakta zorlanır. Buda EGR arıza lambasının yanmasına yol açar. ... Egzoz sistemi kontrol lambası yanarken aracın kullanılması, emisyon kontrol sisteminin zarar görmesine sebep olabilir.

Egzoz emisyonu nasıl düşer?

Taşıt kaynaklı egzoz emisyonlarının azaltılmasında en etkin yöntemler arasında katalitik konverterler, seçici katalitik indirgeme ve partikül tutucu filtreler yer almaktadır. Bunun yanında alternatif yanma türleri ve yakıtlar ile yapılan çalışmalar taşıt kaynaklı emisyonların azaltılmasında önemli bir yer tutmaktadır.

Eksoz arıza lambası neden yanar?

Egzoz emisyon arıza ışığı yanıyor ise lambda sensörleri hava yakıt karışımının hatalı olduğu uyarısını veriyor demektir. Ya hava akışmetre yani MAF sensörü arızalı ya oksijen yani lambda sensörü arızalı veya turbo veya vakum hortumlarında kaçak vardır. LPG de yanıyor ise LPG hava karışım ayarları hatalıdır.

Katalitik konvertör arızası neden olur?

Katalitik Konvertör Arızası Belirtileri Katalitik konvertör sistemleri tıkanma, kırılma veya eskime gibi nedenlerle arızalanabilir. Motorların çalışma sistemine olumsuz etkileri bulunan arızaların giderilmesi gerekir. Sağlıklı ve güçlü bir motorda bu tür arızaların meydana gelme olasılığı daha düşüktür.

Katalitik konvertör arızası nasıl anlaşılır?

Katalitik Konvertör (Katalizör) Arızası Nasıl Anlaşılır?
  1. Egzozdan kötü koku gelmesi (Genelde çürük yumurta kokusu)
  2. Yüksek egzoz emisyon değerleri (Muayeneden geçemez)
  3. Fazla yakıt tüketimi (yüzde 10 ile 20 arası artış)
  4. Motor performansının azalması
  5. Motor devirlenmesinde zorluklar.
Daha fazla öğe...