Deprem sırasında evde isek ne yapmamız gerekir?

İçindekiler:

  1. Deprem sırasında evde isek ne yapmamız gerekir?
  2. Hayat üçgeni oluşturmak ne demek?
  3. Depremde kapı kirişi güvenli mi?
  4. Türkiyede evler kaç şiddetinde depreme dayanır?

Deprem sırasında evde isek ne yapmamız gerekir?

Kesinlikle panik yapılmamalıdır.
  1. Sabitlenmemiş dolap, raf, pencere vb. eşyalardan uzak durulmalıdır.
  2. Varsa sağlam sandalyelerle desteklenmiş masa altına veya dolgun ve hacimli koltuk, kanepe, içi dolu sandık gibi koruma sağlayabilecek eşya yanına çömelerek hayat üçgeni oluşturulmalıdır.
Daha fazla öğe...

Hayat üçgeni oluşturmak ne demek?

Hayat üçgeni, deprem anında uygulanabildiği durumda enkaz altından sağ çıkmamızı sağlayacak en önemli deprem önlemlerinden biri. Evlerimizin içinde hayatta kalacağımız kadar büyüklükteki boşluklara hayat üçgeni denir. Bireylerin deprem sırasında sağduyulu davranarak çevrelerini doğru değerlendirmeleri önemlidir.

Depremde kapı kirişi güvenli mi?

Bina çökerken Kapı kirişlerinin altına geçen herkes ölür… ... Eğer kapı kirişlerinin altına geçerseniz ve kapı kirişi öne veya arkaya doğru düşürse inen tavanın altında ezilirsiniz. Eğer kapı kirişi yana doğru yıkılırsa ikiye bölünürsünüz. Her iki durumda da ölürsünüz!

Türkiyede evler kaç şiddetinde depreme dayanır?

O dönem konuya dair açıklamalarda bulunan uzmanlar, Türkiye'de bina yıkılmalarına ilişkin 7.6 şiddeti üzerinde duruyorlar. Uzmanlar tarafından deprem dayanıklılığı açıklamalarında; 7.6 sınırının belirlenmesinde bu şiddetin üzerinde daha yüksek şiddette bir deprem olmadığını ifade ediyorlar.