Beyincik sarkması ameliyatı nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. Beyincik sarkması ameliyatı nasıl yapılıyor?
  2. Beyincik agri yapar mi?
  3. Beyin sapı hasarı nelere yol açar?
  4. Beyne pıhtı atan hasta iyileşir mi?

Beyincik sarkması ameliyatı nasıl yapılıyor?

Yetişkinlerde beyin sarkması ameliyatı kafatası kemiğinin bir kısmının kesip çıkarılması şeklinde yapılır. Daha sonra beynin açıkta kalan kısmı vücudun başka bir yerinden alınan doku ile kapatılır. Bu işlem beyincik ve beyin sapı için daha fazla yer açılmasını sağlayarak omurganın üzerindeki baskıyı hafifletir.

Beyincik agri yapar mi?

Dr. Kaya, “Beyincik dokusunun en uç kısımlarının kafatası içinden boyundaki omurilik kanalı içine sarkmasına verilen isimdir. Baş ve omuz ağrısı beyincik sarkmasının belirtisi olabilir” dedi.

Beyin sapı hasarı nelere yol açar?

Beyin sapı felçleri bu sinyalleri bozabilir; insanların yüzlerinde, kollarında ya da bacaklarında uyuşma ya da halsizlik hissetmeleri gibi fiziksel semptomlara neden olan da budur. Sersemleme, denge kaybı, baş dönmesi, bulanık ya da çift görme ve baş ağrısı da diğer yaygın semptomlar arasında gelir.

Beyne pıhtı atan hasta iyileşir mi?

Felç sonrası kaybolan işlevler zamanla düzelebilir Pıhtı atması sonucu gelişen felç durumunda hasar gören beyin hücreleri zamanla yenilenebilirler ya da beynin diğer kısımları zarar gören hücrelerin görevinin üstlenebilirler. En hızlı iyileşme genellikle felçten sonraki ilk üç ila dört ay içinde gerçekleşir.