Mesleki Yönelim Test Bataryası nedir?

İçindekiler:

  1. Mesleki Yönelim Test Bataryası nedir?
  2. Işkur Mesleki Yönelim Test Bataryası şifresi nasıl alınır?
  3. Işkur Mesleki Yönelim Test Bataryası ne işe yarar?
  4. Genel Yetenek Soruları nelerdir?
  5. Mesleki Eğilim Belirleme testi Nedir?
  6. Test Bataryası ne demek?
  7. Holland mesleki testi kaç yaşa uygulanır?
  8. Ilgi envanteri kimlere uygulanır?

Mesleki Yönelim Test Bataryası nedir?

Mesleki yönelim test bataryası, meslek seçim aşamasındaki öğrencilere ve sonrasında doğru işe yerleştirilmeye yardımcı olunması amacıyla İŞKUR tarafından kullanılan testtir. Yeteneklerinizi, mesleki eğilim ve kişiliğinizi ortaya çıkaracak bilimsel verilere dayalı bir meslek seçimi testi artık parmaklarınızın ucunda.

Işkur Mesleki Yönelim Test Bataryası şifresi nasıl alınır?

Eğer şifreniz yoksa veya bilmiyorsanız https://esube.iskur.gov.tr/ adresinden kayıt olup şifre alabilir veya şifrenizi yenileyebilirsiniz. Kullanıcı bilgilerinizi girdikten sonra karşınıza çıkan ekranın en altında Mesleki Yönelim Test Bataryası linkine tıklamanız gerekiyor.

Işkur Mesleki Yönelim Test Bataryası ne işe yarar?

Mesleki Yönelim Test Bataryasını uygulama amacı, kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini fark ederek geliştirmelerini desteklemek ve böylece mesleki alternatiflerini görerek tercihlerini netleştirmelerine yardımcı olmaktır.

Genel Yetenek Soruları nelerdir?

Bir Genel Yetenek Testi'nde söz konusu işin görev ve sorumlulukları da düşünülerek temel olarak aşağıdaki yetenek tipleri için hazırlanmış sorular farklı sayıda ve zorlukta konumlandırılır:
  • Tablo & Grafik Okuma ve Yorumlama.
  • Problem Çözme.
  • Sözel Akıl Yürütme.
  • Soyut & Şematik Akıl Yürütme.
  • Sözel Mantık.
  • Şekil Yeteneği.
Daha fazla öğe...

Mesleki Eğilim Belirleme testi Nedir?

Öğrencilerin ilgi ve isteklerinin farkına varmalarını sağlamak ve hangi meslek alanına yatkın olduklarını belirlemek amacıyla kullanılır.

Test Bataryası ne demek?

test battery - test bataryası / test kümesi | Psikoloji Sözlüğü bireyde belirli bir işlevi (örn., zeka) ya da ilişkili özellikler topluluğunu (örn., yönetici işlevler) kapsamlı bir şekilde değerlendirmek için bir arada uygulanan, birbiriyle ilişkili testler grubu ya da dizisi.

Holland mesleki testi kaç yaşa uygulanır?

KULLANILIŞ AMACI KİMLERE UYGULANIR? İlkokul 4. Sınıf, ortaokul 5-6-7-8. sınıflar ve ortaöğretim kademesindeki bütün öğrencilere uygulanabilir.

Ilgi envanteri kimlere uygulanır?

0-6 yaş arasındaki çocukların gelişimsel açıdan değerlendirilebilmesi amacıyla uygulanan bir envanterdir. Çocuk ruh sağlığı alanında çalışan Psikologlar tarafından uygulanmaktadır.