Alkol aldıktan sonra dua edilir mi?

İçindekiler:

  1. Alkol aldıktan sonra dua edilir mi?
  2. Alkol aldıktan sonra boy abdesti almak gerekir mi?
  3. İçki içen 40 gün içinde ölürse ne olur?
  4. Alkol içen cenabet olur mu?

Alkol aldıktan sonra dua edilir mi?

Şuuru yerindeyse bir sakıncası yok Alkollü namaz diye bir şey yok zaten. Sarhoşun tanımını yapmak lazım. Sarhoşluk alkolle, uyuşturucu ya da başka maddeyle de olabilir. ... Kişi alkolle, uyuşturucu ya da herhangi bir maddeyle ibadet yapabilir, ancak ibadet için gerekli olan akıl gücü şarttır.

Alkol aldıktan sonra boy abdesti almak gerekir mi?

Dinimize göre sarhoş edici tüm alkol ürünleri haram kılınmıştır. Temizlik ya da hoş koku için kullanılan alkollü ürünler için aynı durum söz konusu değildir. Yani temizlik için ele ve vücuda sürülen alkol ya da dezenfektanlar abdest bozulmasına neden olmaz.

İçki içen 40 gün içinde ölürse ne olur?

İçki içip sarhoş olan kimsenin kırk gün namazı kabul olunmaz o durumda ölürse de kâfir olarak ölür.” (Nesai) Ebû Hüreyre'den (ra) rivayet edildiğine göre; Resulullah (asm) şöyle buyurmuştur: ”Kim dünyada içki içer (de tevbe etmeden ölür)se, o kimse ahirette içki içmeyecektir."

Alkol içen cenabet olur mu?

Temizlik ya da hoş koku için kullanılan alkollü ürünler için aynı durum söz konusu değildir. Yani temizlik için ele ve vücuda sürülen alkol ya da dezenfektanlar abdest bozulmasına neden olmaz.