Güvenlik sertifikası nasıl ve nereden alınır?

İçindekiler:

  1. Güvenlik sertifikası nasıl ve nereden alınır?
  2. Silahsiz guvenlik karti ne kadar?
  3. Silahsız özel güvenlik kursu kaç saat?
  4. Silahsız özel güvenlik kartı kaç günde çıkar?

Güvenlik sertifikası nasıl ve nereden alınır?

Silahlı – Silahsız Özel Güvenlik Belgesi için kişilerin Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Dairesi Başkanlığı'na müracaat etmeleri ve belli aralıklarla bazı sınavlara girmeleri akabinde alınmaktadır. Bu sınavlarda kurum tarafından belirlenen başarı puanına ulaşmak şartı aranmaktadır.

Silahsiz guvenlik karti ne kadar?

Özel Güvenlik Kimlik Harcı (2021) Özel güvenlik şirketleri çalışanları için ilgili devlet kurumları tarafından alınan kimlik kartı ücreti 2021 yılı için 45 TL olarak belirlenmiştir.

Silahsız özel güvenlik kursu kaç saat?

Toplam süresi 20 ders saati olan bir özel güvenlik eğitim programıdır. Bu eğitim programına katılabilmek için; 100 saatlik silahsız eğitim programını tamamlayıp silahsız sertifika almaya hak kazanmış olmak, en az lise mezunu olmak ve 21 yaşını doldurmuş olmak gerekmektedir.

Silahsız özel güvenlik kartı kaç günde çıkar?

Özel Güvenlik kimlik kartlarınız hazırlanınca EGM Özel Güvenlik Daire Başkanlığı tarafından verdiğiniz adreslere PTT kargo ile gönderilir. Eğer teslim alan olmazsa 2. defa götürüldükten sonra 10 gün şubede bekletilir. Kişilerin en geç 6 ay içinde kartlarını alması gerekmektedir.