Hidrojen peroksit ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Hidrojen peroksit ne işe yarar?
  2. Hidrojen peroksit analizi nasıl yapılır?
  3. 3 lük hidrojen peroksit ne işe yarar?
  4. Peroksit analizi nasıl yapılır?

Hidrojen peroksit ne işe yarar?

Kağıt sanayisinde kağıtları beyazlatmak için kullanılır. Düşme, kesik ve ameliyat sonrası oluşan yaraları temizlemek için kullanılır. Arıtma sanayisinde dezenfektan olarak kullanılır. Mutfakta kadınlar tarafından sürekli kullanılan doğrama tahtasının dezenfekte etmek için kullanılır.

Hidrojen peroksit analizi nasıl yapılır?

HİDROJEN PEROKSİT İÇERİĞİ (%H2O2) ANALİZİ: Yöntem : Titrimetrik Reaktifler : 0,1 N KMnO4 ve % 5'lik H2SO4 (Analitik saflıkta) İşlem : 0,15-0,20 gr arası numune bir erlene alınır. Üzerine 100 ml % 5 'lik H2SO4 eklenir. Çözelti rengi pembe olana kadar 0,1 N KMnO4 ile titre edilir. (Renk 30 san. içinde değişmemelidir.)

3 lük hidrojen peroksit ne işe yarar?

Sanayide Hidrojen Peroksitin geniş bir kullanım alanı vardır, % 3 peroksit çözeltisi mikrop öldürücü olarak kullanılır ve buna halk arasında oksijenli su denir. % 3-6'lık çözeltisi saçları sarartmakta kullanılır. % 30 peroksit çözeltisine perhidrol denir ve kimyâ laboratuvarlarında, elektronik sanâyiinde kullanılır.

Peroksit analizi nasıl yapılır?

Yağların bozulma (acılaşma) durumlarının tespiti için peroksit sayısı tayini veya kreiss testi uygulanır. Peroksit sayısı tayinin esası, potasyum iyodürün yağdaki peroksit oksijeni ile okside olarak iyodun serbest hale geçmesi ve bu serbest haldeki iyodun da tiyosülfat ile titre edilerek miktarının bulunmasıdır.